Arròs mar i muntanya
Antonia Menea |
[per a 4 persones]
8 o 10 escamarlans
300 g de costella de porc
Arròs
Brou de carn o peix
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 tomaques
Un pot petit de fesols cuits
Un grapat dametlles
All, julivert
Pebre vermell
Oli
Preparació
En una paella amb oli sofregirem els caps dels escamarlans per treurels tot el suc. Quan estiguin ben sofregits, els retirarem i en el mateix oli hi enrossirem les costelles de porc tallades en trossos petits. A continuació hi tirarem la ceba tallada ben fina, el pebrot vermell, el pebrot verd, un parell de tomaques ratllades i el pebre vermell, i ho sofregirem bé. Seguidament hi tirarem larròs, ho mourem una mica i afegirem el brou de carn o peix. Quan larròs estigui gairebé cuit, hi afegirem els fesols cuits i els escamarlans. A continuació, farem una picada amb all, julivert i ametlles i lafegirem a larròs. Finalment, ho deixarem coure uns minuts més al foc.