Esports

Projectes

El nou pavelló s'instal·larà en un solar a tocar de l'institut Mar de la Frau

El consistori inicia l'expedient i tramitació per la construcció d'aquest equipament amb el qual es vol generar una nova àrea esportiva estratègica

Per Cristina Sierra

A la presentació dels equips del CB Cambrils el públic va reivindicar el pavelló
A la presentació dels equips del CB Cambrils el públic va reivindicar el pavelló | Lluís Rovira i Barenys

L'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils aposta per un canvi d'ubicació del nou pavelló esportiu. Finalment, no es construirà a la zona esportiva com s'havia dit en un principi, sinó que s'ubicarà en un solar a tocar de l'institut Mar de la Frau. Així ho ha avançat el consistori en una nota de premsa on s'explica que ja s'han iniciat l'expedient i la tramitació perquè el projecte sigui una realitat ben aviat.

"L’objectiu és que aquest equipament, tan necessari i llargament reivindicat per les entitats esportives, sigui una realitat aquest mateix mandat, intentant accelerar i reduir els terminis legals i constructius al màxim", afirma la regidora d'Esports, Turisme i Platges, Camí Mendoza.

Revistacambrils.cat ja va informar el passat mes d'octubre que l'equip de govern estava treballant en una versió millorada d'aquest projecte que es va anunciar al mandat 2021-2023. El govern tenia clar que no havia de ser l'equipament esportiu lleuger que es plantejava i es buscava fer un pavelló més gran amb totes les necessitats de les entitats. En aquests mesos, s'ha estat estudiant i valorant com havia de ser aquest equipament i finalment s'ha decidit abandonar la tramitació i treballs efectuats per l'anterior govern per diverses afectacions urbanístiques i la manca d’adequació a la realitat esportiva del municipi.

Una nova àrea esportiva estratègica

Les afectacions urbanístiques a les quals fa referència el consistori estan relacionades amb el solar situat al carrer de Castell de Peralada, darrere d'on hi havia l'antiga residència Montemar. L'anterior govern havia lligat la construcció del pavelló a la subhasta d'aquest terreny. Es volia destinar els diners obtinguts a la compra del solar de la zona esportiva on es preveia edificar el pavelló.

Però la voluntat del nou govern és que el pavelló es construeixi en terrenys municipals, un objectiu que es compleix amb el solar a tocar de l'institut, que és de titularitat municipal i es troba en una zona de sòl urbà consolidat. Com apunten des del consistori, l’àrea d’influència d’aquest equipament pivota sobre una població de més d’11.000 habitants i es troba en un àmbit educatiu format per les escoles Guillem Fortuny i l'Institut Mar de la Frau. A més, està connectat per la circulació del bus urbà i, en un futur, a pocs metres de la línia del tramvia.

Aquesta decisió estratègica i que pretén, entre altres, apropar els equipaments esportius a les zones més poblades de Cambrils, permetrà determinar uns eixos de comunicació ràpids entre les zones esportives, cobrirà les àrees educatives amb espais esportius de proximitat i facilitarà el desenvolupament d’una política esportiva per fomentar Cambrils com a destinació de turisme esportiu en un ampli ventall de modalitats. Una nova àrea esportiva estratègica que se sumarà a les àrees existents: Palau Municipal d’Esports amb els dos pavellons i la piscina, la Zona esportiva Nord amb els tres camps de futbol, la pista poliesportiva coberta, la pista d’atletisme, les galeries de Tir Olímpic i Tir amb Arc i l’actual carpa esportiva, a la que ben aviat caldrà trobar un nou emplaçament ja que, amb total seguretat, l’actual ubicació quedarà afectada per la construcció de l’estació final del tramvia.

Concurs per la redacció del nou projecte

Després de prendre aquesta decisió de revisar tota la feina feta i de reunir-se amb les entitats esportives, pròximament s'engegarà un concurs per la redacció del nou projecte. Un cop aprovat el pressupost municipal, es tramitarà el concurs d’arquitectura pel disseny del nou equipament i s’aprovarà el programa de continguts d’aquest nou pavelló que, a més de l’àmplia pista central, disposarà d’altres elements distintius d’aquesta nova instal·lació municipal, que l’Ajuntament anunciarà amb detall, a la sessió informativa amb els clubs prevista per l’inici de l’any 2024.

Cal recordar que en els darrers anys les entitats esportives han demanat en diverses ocasions el pavelló perquè les instal·lacions actuals s'han quedat petites. L'última reivindicació es va viure, el passat 12 de novembre, a la presentació dels 35 equips del CB Cambrils, on el públic va començar a cridar "volem un pavelló" mentre parlava l'alcalde Alfredo Clúa, que es va comprometre a tirar endavant aquest projecte prioritari.


 

Comenta aquest article