Polítiques d'igualtat
L'Ajuntament reparteix calendaris per fomentar la igualtat a escoles i llars d'infants
El pòster també està disponible en format paper al vestíbul de la casa de la vila i en digital al web
El pòster calendari escolar de l’Ajuntament per fomentar la igualtat de gènere ha arribat de nou a les famílies amb infants de 0 a 12 anys. Durant aquesta setmana, el Departament de Polítiques d’Igualtat ha repartit el calendari del 2024 a tot l’alumnat de les escoles i llars d’infants del municipi. El pòster també està disponible per la ciutadania en format paper al vestíbul de l’ajuntament i en format digital descarregable a la pàgina web del Departament de Polítiques d’Igualtat.
En la seva setena edició, la il·lustració vol retre homenatge a les futbolistes des de múltiples vessants, amb el lema “Deixem d’etiquetar per deixar ser!”. El pòster d’enguany està dedicat a les futbolistes de la selecció espanyola, campiones mundials i alhora a totes les jugadores del passat, que les han precedit i han patit menyspreu, incomprensió social, familiar i esportiva, i oblit esportiu de les seves gestes.
Així doncs, el calendari del 2024 és un reconeixement a les jugadores del present, jugadores d’elit com l’Alexia Putelles, l’Olga Carmona o la Jennifer Hermoso, en representació de totes les jugadores de la selecció espanyola que han obert camí a tantes nenes i noies joves i també han encoratjat a dones adultes a vincular-se al futbol a nivell professional i/o amateur.
Al mateix temps, el pòster vol representar totes les nenes, noies i dones del futur que, gràcies a les referents del passat i del present, a la seva lluita permanent per una veritable igualtat de gènere en el món del futbol, i esportiu en general, podran triar i gaudir lliurement de l'activitat esportiva que desitgin, sense prejudicis de gènere, sense masclisme, sense discriminacions ni violències sexuals.
El pòster recull l’orgull de les futbolistes actuals del #FutbolFemení, l’admiració de les futures generacions, la demanda de #Respecte en totes les seves facetes esportives, personals o afectives, i el #S’haAcabat el masclisme a l’esport en totes i cadascuna de les seves múltiples manifestacions.