Informació general

Política

El PP demana a l’alcalde que reconsideri l’aprovació del decret de condonació de deute

El partit anuncia que no signarà l’acta del darrer ple si no hi ha una modificació d’aquesta decisió que és contrària a l’ordenament jurídic

Per Redacció

David Chatelain en una de les darreres sessions plenàries
David Chatelain en una de les darreres sessions plenàries | Andreu Dalmau

El grup municipal del PP ha emès un comunicat per exposar la seva postura sobre la condonació parcial del deute tributari de la que es va donar compte en l’apartat de Decrets d’Alcaldia, en el darrer ple extraordinari de l’any. Com apunta el partit, aquesta condonació està "expressament prohibida per llei" i "pot constituir una infracció de caràcter penal". 

En aquest punt, el portaveu del PP, David Chatelain, va sol·licitar al govern que reconsiderés la seva decisió, però l’alcalde no va rectificar. "No podem emparar una decisió lesiva per al consistori i que a més és flagrantment contrària a l'ordenament jurídic, i per això, tret que es produeixi una rectificació i es deixi sense efecte el decret en qüestió, no validarem l'acta de la sessió i prendrem les mesures oportunes. Ningú ens podrà dir que no hem advertit de la il·legalitat, primer en el ple i ahir, quan hem registrat un escrit en el consistori - el 29 de desembre- exigint per segona vegada la rectificació de l’alcalde", afirma.

El regidor explica que "les condonacions tributàries estan subjectes a reserva de llei, i només poden aplicar-se en el cas d'estar expressament recollides en la normativa. En el cas de Cambrils, les bases d'execució del pressupost fixen en un límit de 6 euros les liquidacions tributàries que poden ser condonades, i les que recull el decret són superiors". Com exposa, tot i que es parla de quanties menors, no es pot deixar a la discrecionalitat dels polítics determinar quins deutes poden ser o no condonats. A més, "afecten un servei absolutament deficitari", com l’Escola d’Adults.

David Chatelain: "No es pot aplicar una pujada fiscal d'aquesta magnitud sense donar totes les explicacions als veïns i veïnes"

D’altra banda, el PP confirma que hi ha altres decisions tributàries que han recorregut i que encara no estan contestades. Fa referència a la recent aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals, un punt que va aixecar força polèmica. "L'alcalde no sols va negar als veïns la sala de plens per a celebrar una reunió, sinó que cap regidor de govern va respondre a la invitació de les associacions per a evitar donar la cara i explicar la pujada d'impostos. A més, aquestes explicacions tampoc es van donar en el ple", afirma Chatelain. Per als populars, "aquests primers mesos de mandat no poden ser més decebedors, perquè no sols s'ha tornat a la sensació de paràlisi institucional, sinó que a més s'aprecia una profunda falta d'objectius i una evident descoordinació entre els diferents membres del govern".

"No es pot aplicar una pujada fiscal d'aquesta magnitud sense donar totes les explicacions als veïns i veïnes, i menys encara sense aclarir perfectament a on aniran aquests recursos addicionals. Això és pel fet que no tenen un projecte de ciutat", manifesta el regidor, que defineix com "una innocentada anticipada" la petició que va fer l’equip de govern, en boca del regidor d’Hisenda, Aleix Rom, de què només se’ls comencés a jutjar pel que faran després d’aquest important increment de la pressió fiscal.

Comenta aquest article