Societat

La conferència de mossèn Daniel Barenys, fundador de l’Agrupament Escolta Gent de Mar, inicia la celebració del 31è aniversari

Per Èlia Bellmunt

Albert Fortuny, mossèn Daniel Barenys i Dani Fortuny en un moment de l'acte celebrat al Casal Parroquial el passat dissabte al matí

L’Agrupament Escolta Gent de Mar de Cambrils (AEGM) celebra aquest mes de setembre el seu 31è aniversari. Tot d’activitats ben variades es duen a terme en dos caps de setmana consecutius, el passat 15 i 16 de setembre i els propers dies 22 i 23.

El primer dels actes va ser la presentació de la pàgina web i el bloc de l’Agrupament, seguida d’una conferència de mossèn Daniel Barenys, fundador de l’AEGM. El mateix dissabte a la nit es va fer un sopar de germanor i l’endemà diumenge es va participar en la II Mostra d’Entitats. En aquesta mostra l’Agrupament va organitzar una gimcana per a la canalla i es van fer les preinscripcions per al proper curs.

El cap de setmana vinent es preveu fer, dissabte a la tarda a la plaça de l’església de Sant Pere, la Fira Xauxa i l’espectacle-taller de dansa “Maria... ai carai”. El diumenge 23 s’acabarà la celebració d’aquest aniversari amb una excursió a peu amb el recorregut Duesaigües-Argentera-Castell d’Escornalbou-Duesaigües. Tots els actes estan oberts a tothom.

Pàgina web i bloc

El primer acte de celebració dels 31 anys va ser la presentació de la pàgina web de l’agrupament <www.gentdemar.cat> el dissabte dia 15 al Casal Parroquial. La web ha estat elaborada per l’informàtic cambrilenc Pere Martí i la presentació va anar a càrrec de Dani Fortuny, un dels caps de l’AEGM. El cap d’agrupament va enumerar els apartats de la web i tot seguit va fer-hi una visita guiada explicant els continguts i els objectius de cada secció. A través de la web, que estarà activa d’aquí a pocs dies, es podran fer les inscripcions per al proper curs, contactar amb els monitors, conèixer l’agenda d’activitats o visitar les galeries fotogràfiques. “Esperem que la web sigui una eina interactiva a través de la qual puguem estar tots en contacte, però alhora que serveixi per donar a conèixer qui som o què és l’escoltisme”, comentava Dani Fortuny.

Després de presentar la web, Albert Fortuny, un altre cap de l’AEGM, va presentar el bloc de l’agrupament <www.gentdemar.blogspot.com>. El bloc, tot i que ja existia el curs passat, es pretén potenciar-lo a partir d’ara. En aquest espai es publicaran notícies referents a l’AEGM i tant la canalla com els pares estan convidats a fer-hi les seves aportacions, ja sigui fent comentaris o enviant-hi fotos. En aquesta presentació Albert Fortuny va detallar els passos a seguir per qui vulgui publicar un comentari.

“Un got de ciència i una mar de paciència”

L’acte més emotiu d’aquest aniversari va ser la conferència de mossèn Daniel, fundador de l’AEGM i, anys després, de l’Agrupament Xaloc de Tarragona. Les paraules de mossèn Daniel van ser seguides per antics escoltes que van repassar junt amb ell els inicis de l’Agrupament ara fa 31 anys.

Mossèn Daniel va dividir la seva intervenció en dues parts. En la primera va fer una breu explicació de què és l’escoltisme, en quins pilars es fonamenta i va repassar la llei escolta. La segona part va versar sobre els inicis de l’agrupament, les persones que en van formar part i les primeres activitats. Mossèn Daniel va explicar algunes anècdotes, obviant el nom dels protagonistes en aquelles més compromeses, i sincerant-se amb els dubtes que va tenir en alguns moments.

El fundador de l’AEGM va fer una menció especial a la tasca dels caps, de qui va destacar “que són joves que setmana rere setmana fa una activitat de voluntariat de manera gratuïta. Avui dia això és molt lloable perquè a molts se’ls hi enriuen quan diuen que encara van al cau”. Mossèn Daniel va sintetitzar en una frase allò que fa falta per a ser un bon cap: “un got de ciència i una mar de paciència”.

Sopar de germanor

La plaça de l'Església de Sant Pere va ser l'escenari on es va fer, aquest passat dissabte a la nit, el sopar de germanor de l'Agrupament Escolta que va reunir prop de 120 persones.

Comenta aquest article