Ivan Cervantes es proclama campió del món per tercera vegada consecutiva

Per Cristina Sierra

El dissabte a la nit ja es va instal·lar una pancarta gegant d'Ivan Cervantes a la façana de l'Ajuntament

El pilot cambrilenc Ivan Cervantes s’ha proclamat aquest cap de setmana com el millor pilot d’enduro 3 en l’última prova del mundial celebrada a Noiretable, França. Amb un avantatge de 40 punts respecte del seu rival més directe i company d’equip, Marko Tarkkala, el cambrilenc va sortir dissabte bastant “nerviós, ja que no trobava el ritme sobre la moto, però després em vaig calmar i vaig anar a per totes”. El primer dia de competició Cervantes va quedar segon i automàticament es va proclamar campió del món, ja que amb una onzena posició el pilot ja aconseguia els punts necessaris per fer-se amb el campionat.

“Estic molt content, molt feliç, ser campió per tercer cop consecutiu és una passada i a més, fent-ho en la categoria reina de l’enduro. Ha estat un any molt dur, ja que he hagut d’entrenar molt i a més portava una moto que pesa molt més que les anteriors”, deia el pilot només acabar la cursa. S’ha d’esmentar,que tal i com ell va dir, els dos anys anteriors havia competit en la categoria d’enduro 1 –motos de 250 cc i 4 temps i 125 cc i 2 temps– i enguany va decidir provar sort amb enduro 3 –motos de 500 cc i motor de 4 temps i de 300 cc i dos temps–.

L’últim dia de cursa el cambrilenc va quedar en primera posició. “Estic orgullós perquè he pujat al podi en cada prova”, admetia Cervantes. Amb només 25 anys, el pilot pot presumir d’haver-se coronat com un dels pilots més importants tant a nivell internacional com nacional. Pendent d’acabar el campionat d’enduro d’Espanya i de passar per la sala d'operacions el pròxim mes per solucionar uns problemes al genoll, Ivan Cervantes tindrà una merescuda rebuda per part dels cambrilencs demà dimarts, dia 18. Des del dissabte a la nit mateix, la pancarta gegant amb la cara del cambrilenc ja estava penjada a la façana de l’Ajuntament, tal i com es va fer l’any passat.

Rebuda del tricampió

Els actes començaran a les 20 hores a la plaça de l'Ajuntament, on es farà una concentració de motos per tal d'acompanyar Ivan Cervantes en un recorregut per Cambrils. El recorregut s'iniciarà a la plaça de l'Ajuntament i continuarà per l'avinguda d'Adelaida, carrer de l'Hospital, carrer de la Mare de Déu del Camí, avinguda del Baix Camp, passeig de La Salle, passeig de les Palmeres, carrer del Consolat de Mar, rambla de Jaume I i avinguda dels Països Catalans fins arribar de nou a la plaça de l'Ajuntament. A les 20.30 hores es farà la celebració popular amb els parlaments i entrega d'un obsequi al pilot cambrilenc. Després Ivan Cervantes atendrà els seus fans, que podran endur-se un pòster signat i una samarreta de record. Els actes de celebració els clouran el Ball de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils, que encendran una traca davant del consistori.