Societat

L'associació d'exmariners del minador ‘Eolo’ celebra el seu sopar anual a Cambrils

Per Cristina Sierra

Imatge del sopar organitzat per l'associació d'exmariners el passat dissabte a la nit al restaurant Can Solé

Dissabte a la nit es va celebrar al restaurant Can Solé de Cambrils un sopar de l'associació d'exmariners de l'Eolo, formada per exmariners i companys del servei militar obligatori de tot Catalunya que havien format part del minador Eolo de la Marina Espanyola. Antonio Masip, vicepresident de l’associació i un dels membres fundadors, destacava que el “barco Eolo estava a Barcelona i era molt important, tothom volia anar-hi i hi havia molta gent de pobles de costa com Cambrils, l’Ametlla de Mar, Palamós…”.

L’associació està presidida per Pere Cànoves i es va engegar l’any 1952 quan es van llicenciar els mariners i es va celebrar el primer sopar. Des d’aleshores s’han anat fent reunions per retrobar-se amb tots els companys i explicar-se les batalletes de l’època, tal i com explica, Masip, “ens reunim quatre cops a l’any: a principis d’any fem un dinar els companys; cap al maig ens reunim tots els matrimonis; al setembre fem una sortida cap a un dels pobles dels mariners i al novembre sortim en un barco de guerra i llancem corones de flors al port de Barcelona i cantem la salve marinera”.

Tot i començar amb 300 companys, actualment l’associació compta amb uns 150 membres i ha tingut un ressò mediàtic gràcies a tots els actes que ells mateixos programen, com una missa en honor als companys morts. Cànoves reconeix que “això és únic a Espanya, hem anat als quatre departaments militars i tots ens tenen com a exemple de companyerisme i amistat. Hem sortit a molts programes i ens han rebut els Reis, el president Pujol en la seva època a la Generalitat i Pasqual Maragall quan era alcalde de Barcelona”.

Comenta aquest article