Informació general

Sequera

Cambrils, en fase de prealerta per sequera, va consumir 239 litres per persona i dia aquest passat desembre

El govern de la Generalitat va decidir canviar, aquest passat dijous, l'estat dels municipis de la unitat del Consorci d'Aigües de Tarragona, que passen de l'escenari d'alerta al de prealerta, en millorar l'estat de l'embassament de Mequinensa

Per Redacció

Adhesius col·locats a les dutxes i rentapeus de les platges cambrilenques amb el missatge, aquest passat estiu
Adhesius col·locats a les dutxes i rentapeus de les platges cambrilenques amb el missatge, aquest passat estiu | Lluís Rovira i Barenys

El govern de la Generalitat va decidir canviar, aquest passat dijous, l'estat dels municipis de la unitat del Consorci d'Aigües de Tarragona, que passen de l'escenari d'alerta al de prealerta, en millorar l'estat de l'embassament de Mequinensa. Cambrils es troba dins d'aquest sistema i, per tant, la situació actual és de prealerta i sense restriccions. Pel que fa a les dades de consum mitjà per habitant i dia del passat mes de desembre de 2023, aquest se situa en 239 litres, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) publicades pel canal 324.cat.

En pitjor situació es troba el sistema Ter-Llobregat que passa a fase d'emergència, ja que les reserves se situen al 16,34%. Amb aquesta mesura es limita el consum d'aigua per persona i dia a 200 litres, i això afectarà 6 milions de catalans de 202 municipis de l'àrea de Barcelona i de les comarques de Girona. Aquests municipis se sumen a la trentena de localitats que ja viuen en aquesta situació des de fa unes setmanes. En total són 239 localitats catalanes: 202 dels embassaments Ter-Llobregat, 12 dels embassaments de Darnius-Boadella, 22 de l'aqüífer Fluvià-Muga, 1 de l'Anoia-Gaià i 2 de l'embassament de Riudecanyes. La resta d'unitats segueixen sense cap canvi.

Per als municipis que es trobin en situació d'emergència i se sobrepassi el llindar dels 200 litres per persona i dia, la Generalitat preveu sancions als ajuntaments. Els consistoris podran repercutir després als veïns o empreses que més gastin.

 

 

Comenta aquest article