Natura
El Parc Samà mostra la seva riquesa ornitològica en una exposició fotogràfica
S'exposen un total de 36 fotografies, agrupades en sis espais, que estan fetes pels fotògrafs Pep Aguadé, Eduardo Trallero i Enric Pàmies
El Parc Samà va inaugurar, ahir al matí, una nova iniciativa encaminada a mostrar la biodiversitat de les espècies d'aus que es poden veure a l'entorn del recinte. Amb el títol "Una visió natural del Parc Sama", la sala del Marquesat ofereix des d'ahir i fins després de Setmana Santa, una exposició de fotografia sobre les aus que habiten els diferents espais del parc. Aquesta mostra, que il·lustra l'extraordinària varietat ornitològica del Parc Samà, es fa gràcies al material gràfic recopilat per Pep Aguadé, Enric Pàmies i Eduardo Trallero, tres fotògrafs naturalistes que col·laboren habitualment amb aquest enclavament natural.
Les 36 fotografies que integren la mostra estan distribuïdes en sis panels expositius diferents que coincideixen amb sis espais emblemàtics del Parc Samà i les espècies que hi habiten en ells: les aus rapinyaires a la zona de construccions humanes i cel obert; les aus d'hàbitats boscosos a la zona de bosc de pins, alzines i roures; les aus lacustres silvestres a la zona del llac; les aus de cultius llenyosos i espais oberts a la zona de plantació de llimoners, mandariners i camp de lavanda; les aus d'arbreda a la zona del passeig de plàtans i, finalment, les aus pròpies que viuen en semillibertat a la zona de matoll i camins.
L'exposició es pot contemplar a l'horari habitual d'obertura del parc, i la visita està inclosa al preu d'entrada. Després de la inauguració de la mostra, com a complement cultural, va tenir lloc la presentació del llibre/guia “Aus de rapinya” de Pep Aguadé, que va comptar amb el suport de l'editorial El Farell.
Gran biodiversitat en un espai de 14 hectàrees
L'acte d'inauguració d'aquesta exposició va comptar amb la presència de Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, que va agrair la contribució dels tres fotògrafs que han participat en la mostra i va destacar les més de 80 espècies que habiten el recinte del jardí històric del Parc Samà. Castillo també va dir que l'exposició seria visitada pels col·legis, les properes setmanes. També hi va ser present la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza, que va destacar l´impuls de l´empresa que gestiona el Parc Samà (DNA) per posar en valor el seu patrimoni cultural, patrimonial i natural: “Aquests darrers anys hem recuperat aquest espai únic per a Cambrils i per a tots els que ens visiten". Mendoza també va destacar el fet de posar en valor la riquesa natural que hi ha al Parc Samà.
Pep Aguadé, un dels tres autors de les fotografies, va explicar que visita el Parc Samà des de fa molts anys, i ho fa de bon matí: “Quan entro, encara de nit, és un lloc ple de màgia, que sempre sorprèn, un autèntic paradís de la biodiversitat que es transforma unes hores més tard amb l’arribada dels turistes”. "És un pou de natura, un espai lliure ple d'espècies per gaudir", ha destacat el seu company Eduardo Trallero. "Són 14 hectàrees, que és una superfície gran, però és un hàbitat relativament petit; és sorprenent la varietat que et trobes en un circuit tan curt". Enric Pàmies, per la seva part, va explicar que "ens agrada molt compartir i explicar la nostra feina, i demostrar que no hem d'anar gaire lluny per trobar aquestes meravelles”.