Dies de Llibres
La conversa-presentació protagonitzada per Carles Prats i Juan Bufill enceta la programació de Dies de Llibres
Els dos amics van xerrar en un to distès sobre les seves obres respectives: un assaig sobre la digitalització i una antologia de poemes
Carles Prats i Juan Bufill van donar el tret de sortida a la programació de Dies de Llibres amb la conversa-presentació dels seus dos darrers llibres. Prats va parlar del seu assaig titulat Visió multimèdia i Bufill del seu recull de poemes Palabras ojos. Tots dos escriptors van donar mostra de la seva gran amistat en una xerrada on van tocar temes com la creació literària o la digitalització.
“No tenir la obligació de publicar fa que li donis moltes voltes als poemes”, reflexionava Bufill, que torna a publicar després d'haver-ho fet per darrera vegada al 2014 amb Antinaufragios. Palabras ojos és un recull de la poesia que el periodista i cineasta barceloní ha escrit des d'aleshores, on tracta, com ja havia fet al seu darrer recull, multitud de temàtiques. Bufill va llegir un fragment del poema més llarg del llibre, titulat “Infierno, etcétera”, conformat íntegrament per preguntes.
Pel que fa a Carles Prats, el seu llibre Visió multimèdia és un assaig cultural que reflexiona sobre l'impacte de tot l'entorn digital i les xarxes en la societat d'avui en dia. “Abans feies una pel·lícula perquè es recordés al cap dels anys, ara els stories d'Instagram duren 24 hores”, apuntava el documentalista i escriptor. Sobre aquest tema, Bufill va recordar que ja es veia a venir el problema des dels anys 80, quan ell mateix va escriure un poema sobre l'alienació que suposava la televisió aleshores: “el tema de les xarxes comença ara, però ja venim de lluny”. Visió Multimèdia està dividit en dues parts, una en la qual Prats reflexiona sobre el que han portat les xarxes socials i una altra en la qual es glosa sobre les virtuts de tornar al paper.
La programació de Dies de Llibres continua el pròxim divendres amb la presentació del llibre Las nieves del tiempo. Sentencias de un amor vivio contra un decreto, de Roberto González.