Informació general

Dos regidors més de l'equip de govern tindran dedicació exclusiva durant aquest mandat

Per Berta Ruiz



Salvador Matas i Joan Mas, en el decurs del ple celebrat ahir
Un dels decrets d'alcaldia que es va aprovar en el ple ordinari d'ahir va ser el que feia referència a la dedicació exclusiva de dos regidors més de l'equip de govern, Salvador Matas –regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació– i Joan Mas –regidor d'Espai Públic, Paisatge Urbà i Medi Ambient–. Aquests se sumen a Laura Forcadell –regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat–, Anna Peláez –regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica–, Maricel Llaveria –regidora de Polítiques Socials i Salut– i Jordi Savall –regidor de Joventut, Festes i Oficina d'Atenció al Ciutadà que també tenen dedicació exclusiva durant aquest mandat, a més de l'alcalde que també té dedicació exclusiva.

Resposta a les crítiques l'oposició

En la roda de premsa prèvia al ple, Robert Benaiges també va voler sortir al pas de les crítiques realitzades des de l'oposició, i més concretament responent a les declaracions de la popular Carme Cros, davant l'anunci de que dos regidors més del govern passaran a tenir dedicació exclusiva –Joan Mas i Salvador Matas–.

Benaiges va criticar "l'estil" de Carme Cros, ja que segons aquest, "quan surt en declaracions, normalment m'insulta dient que sóc un mentider, una persona prepotent i xula. Quan jo considero que els hi he donat el màxim protagonisme des del punt de vista del que són. Nosaltres som el govern i la gestió de l’Ajuntament emana de la voluntat de les tres forces que conformem el govern. I ells han de jugar el rol que els hi toca. Per tant, li reclamo respecte i que digui les coses en la dimensió que tenen".
Benaiges va criticar les paraules de Cros, "com pot dir que nosaltres el que volem és tenir dedicacions exclusives, i professionalitzar la política? Quan s’aixequi al matí, miri’s a mirall i preguntis: "jo tinc dedicació parcial a l’Ajuntament? I preguntis "jo he demanat excedència parcial a la meva escola per poder dedicar-me a la política? Sí! Doncs, de que estem parlant? Hem de ser conseqüents amb les coses que diem. Que no digui coses que ella mateixa fa, i que se’ns acusi de coses que ella mateixa practica".Per la seva banda, Salvador Matas també va voler respondre a la cap de llista del PP –Carme Cros– estranyant-se de com "una persona que està a l'oposició ha demanat reducció de mitja jornada a la seva feina, no entén que una persona que estigui al govern de Cambrils, estigui amb dedicació exclusiva. Si l’oposició té mitja dedicació, és lògic que el govern tingui alguna més. Ella mateixa cau en les seves pròpies contradiccions".

Comenta aquest article