Informació general

S'aprova per ple la creació de la societat municipal d'aparcaments

Per Berta Ruiz

Les zones blaves seran gestionades per la societat municipal d'aparcaments

El ple ordinari celebrat ahir al migdia va aprovar la creació de la societat municipal d'aparcaments, amb els vots a favor del govern, la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), Convergència i Unió (CiU) i el vot en contra del Partit Popular.

En la roda de premsa prèvia al ple, l'alcalde Cambrils -Robert Benaiges- avançava alguns aspectes d'aquesta qüestió. Segons va explicar, ja es va anunciar en el programa de govern, "la necessitat de crear societats que gestionessin de manera molt més eficaç els serveis públics", i en aquest cas particular tota la qüestió de l'aparcament. De fet, Benaiges explicava ahir que un dels primers pàrquings previstos que es posaran més aviat en funcionament serà el que ocuparà l'antic solar de la Cooperativa Agrícola, amb unes 120 places d'aparcament.
Segons explicava, Benaiges "hem de crear una comissió que ha d'elaborar els estatuts. En això hi intervindran tècnics de la casa, membres del govern, i també, com diu la normativa, dos membres externs de l'Ajuntament, que seran un representant de la FECAM i un representant de les associacions de veïns, en aquest cas, la més propera correspon a l'Associació de Veïns del Barri Antic". Aquest procés inicial que ha de donar lloc a la creació d'aquesta societat municipal d'aparcaments, que podria crear-se a finals d'any.

Recordem que la societat municipal d'aparcaments haurà de gestionar els aparcaments públics de titularitat municipal, és a dir, les zones blaves i els aparcaments municipals. En el pla de mandat està previst que en els propers quatre anys es construeixin quatre aparcaments subterranis: el de la plaça de l'Ajuntament, el de l'avinguda del Baix Camp un cop desviada l'N-340, el del futur Teatre Auditori a més del que anirà als antics magatzems de la Cooperativa Agrícola i que properament estarà enllestit.

Comenta aquest article