Informació general

El paviment de la façana del port, inaugurat a principis d'aquest estiu, s'haurà de reparar

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de les obres de la façana del port a finals del passat mes de març

El paviment del tram de la façana del port que es va inaugurar a començament d'estiu està força malmès. Moltes rajoles estan trencades i d'altres ballen. Així ho va denunciar ahir al ple la regidora de CiU, Mercè Dalmau, en el torn de control de l'acció de govern. El regidor d'Obra Pública, Joan Mas, va explicar que fa poc es va fer una reunió en la que hi havia representants de l'empresa subministradora de material, de l'empresa constructora, de Ports de la Generalitat i de l'Ajuntament,  per a parlar d'aquesta problemàtica. Segoms Mas, en una o dos setmanes es determinarà qui s'ha de fer càrrec de la reparació d'aquest paviment.

Una altra de les qüestions presentades per CiU feia referència a la implantació d'un supermercat a Vilafortuny. CiU proposa que aquesta instal·lació, després de consultar-ho amb els tècnics de la cas, es podria instal·lar a la partida de Vilagrassa. Sobre aquesta qüestió l'alcalde, Robert Benaiges, va voler deixar ben clar que el govern municipal està d'acord amb la implantació d'una superfície comercial a Vilafortuny, "hi ha una llei que permet aquest ús, per què ens hi hem de negar?". L'alcalde també va posar en dubte la recollida de signatures presentada pels opositors, "molts dels que han signat viuen al port i no a Vilafortuny". 
Finalment, Mercè Dalmau es va queixar de no rebre els informes que demana, concretament un informe de la regidoria de Benestar Social, i va preguntar que com s'havien de demanar, si per correu electrònic o a través de l'OAC. L'alcalde va dir que amb el correu electrònic és suficient.

Gratuïtat de l'Ap-7 entre Cambrils i Torredembarra

En la seva intervenció, Xavier Martí, portaveu de la PLIC, va preguntar per la continuació de les obres al sector Castell i per la posada en marxa de l'aula verda, destinada als usuaris del Gripau Blau.

Martí també es va dirigir al regidor d'Esports per queixar-se dels problemes de visibilitat que ofereix la nova tribuna de l'Estadi Municipal de Futbol. El regidor d'Esports, Joan Recasens, va respondre que els tècnics municipals estaven estudiant una possible solució.

Finalment, Xavier Martí es va referir a la proposició no de llei presentada per ICV a la comissió de Foment del Congrés de Diputats, en la que s'instava l'Estat a fer gratuït el tram de l'autopista Ap-7 entre Cambrils i Torredembarra mentre durin les obres de la variant entre Cambrils i Mont-roig del Camp. Aquesta proposta va tenir els vots favorables de totes les formacions polítiques excepte del PSOE. L'alcalde es va lamentar d'aquest fet, "tant de bo pogués influir als meus companys de partit". De totes maneres, va afegir, l'obertura de la variant és la resposta a la problemàtica viària a la nostra zona.

Conserge del Marinada

La regidora del PP, Carme Cros va preguntar al govern si pensava fer alguna cosa per a rehabilitar públicament la imatge del conserge del col·legi Marinada davant la inculpació feta per persones "que segurament el que volen és allargar el permís d'estada al nostre país".
L'alcalde li va respondre que, els darrers dies, s'havia reunit amb el conserge per mostrar-li el suport de l'Ajuntament. Benaiges, a més, va afegir que li semblaven desafortunades les paraules de Carme Cros pel que fa a l'allargament de l'estada al país, "és fals que aquestes persones ho fan per aquest motiu i li pregaria que no fes aquestes acusacions gratuïtes".

La regidora del PP també va preguntar perquè s'havia retirat dels punts de l'ordre del dia del ple l'aprovació del nou Reglament Orgànic Municipal. L'alcalde va dir que no s'havia retirat, "no s'hi ha posat per tal que ens el mirem bé entre tots i el puguem discutir".

Comenta aquest article