Informació general

El Projecte Educatiu de Ciutat busca la participació dels cambrilencs per a definir estratègies

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment del taller participatiu del PEC adreçat a les entitats, que es va celebrar ahir al vespre al centre Cultural

La regidoria d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació ha posat en marxa la consolidació del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). El PEC es defineix com un espai obert i dinàmic per consensuar les línies polítiques educatives i les actuacions prioritàries en educació, especialment, a través de la participació activa de persones i organitzacions públiques i privades.

La primera fase d'aquesta participació activa es va completar ahir amb la celebració de tres tallers, l'un dirigit als representants de l'àmbit empresarial, un altre dirigit al sector de l'ensenyament i, el tercer, dirigit a les entitats. Dies enrere se n'havien fet dos mes, l'un adreçat als joves i l'altre als tècnics de l'Ajuntament. Val a dir que la tècnica emprada en aquests tallers facilita molt la participació i permet recollir moltes propostes.

El resultat d'aquests tallers juntament amb una sèrie d'entrevistes en profunditat que s'estan fent a ciutadans de Cambrils servirà per a configurar el Mapa de Visions Socioeducatives. Quan es completi el procès s'establiran les línies estratègiques i les actuacions prioritàries del PEC.

Fòrum Educatiu de Cambrils


Està previst que a finals del mes de novembre es realitzi el primer Fòrum Educatiu de Cambrils, amb la participació de tècnics, ciutadans, entitats, professionals de l'educació,.... Des d'aquest fòrum de reflexió i debat sobre l'educació a la ciutat es definirà, entre tots els participants, la política educativa de Cambrils. El PEC, doncs, ha de ser l'eina que condueixi Cambrils a ser cada cop una ciutat més educadora i a definir el paper de l'educació en el desenvolupament de la ciutat.

Cambrils va ser admesa a la Xarxa de Ciutats Educadores a finals de l'any 2004. Després d'uns anys d'impulsar iniciatives coordinades i transversals com la guia educativa de Cambrils, els plans de formació per a adults, programes d'educació ambiental, de prevenció de l'absentisme escolar,...enguany, s'ha decidit consolidar el PEC.

Comenta aquest article