Informació general

Cambrils participa durant tot aquest cap de setmana en les Jornades Europees del Patrimoni

Per Redacció

La vil·la romana de la Llosa ha fet visites guiades durant aquest cap de setmana de portes obertes

Durant aquest cap de setmana, entre els dies 28 i 30 de setembre, Cambrils ha participat en la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni que s'han celebrat arreu de quaranta estats de tot Europa. A Catalunya, el lema escollit enguany ha estat "El patrimoni i els joves" i s'ha comptat amb la participació d'uns 200 municipis catalans i més de 450 actes entorn aquesta celebració, entre exposicions, conferències, concerts o danses, gràcies a la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Generalitat de Catalunya.

Per vuitè any consecutiu, l'Ajuntament de Cambrils i el Museu d'Història de Cambrils s'han sumat a aquestes jornades, amb una sèrie d'activitats a la vil·la romana de la Llosa i l'organització d'unes jornades de portes obertes amb visites guiades al jaciment, amb arqueòlegs responsables de les intervencions al jaciment. Per dur a terme aquestes activitats es va comptar amb la col·laboració de l'empresa Codex.

Recordem que la vil·la romana de la Llosa és un dels jaciments més importants de l'entorn de Tarraco, amb continus treballs de recerca que han donat abundant informació arqueològica i històrica situada entre els segles I aC i VI d.C. Les excavacions continuen any rere any i els resultats es poden conèixer al Museu Molí de les Tres Eres, seu principal del Museu d'Història de Cambrils.

Comenta aquest article