Informació general

Uns 200 joves de tot l'Estat participen en la junta general de la Creu Roja Joventut celebrada a Cambrils

Per Berta Ruiz

Moment de la inauguració de la trobada, el passat divendres a la tarda, a l'hotel Tryp Cambrils

Durant tot aquest cap de setmana, des del passat divendres 28 de setembre a la tarda i fins ahir mateix, s'han reunit a Cambrils prop de 200 joves provinents de tot l'Estat per celebrar la X Junta General de Creu Roja Joventut. També s'ha comptat amb la presència de voluntaris i voluntàries convidats a la trobada pertanyents a societats nacionals de França, Andorra, Portugal, Suècia, Suïssa, Noruega i Síria.

L'acte d'inauguració va fer-se el passat divendres a la tarda a l'hotel Tryp de Cambrils, i va comptar amb la presència del coordinador territorial de joventut de la Generalitat de Catalunya –Jean Marc Segarra–, el vicepresident de Creu Roja Catalunya –Antoni Aguilera–, el president provincial de Creu Roja Tarragona –Miquel Sunyer–, el president de l'Assemblea Local local de la Creu Roja –Juan Gutiérrez–, el director nacional de Creu Roja Joventut – Carlos Montes–, el vicepresident nacional de Creu Roja Joventut –Isaac Fernández–, el secretari nacional de Creu Roja Joventut –Daniel Fernández– i com a representant de l'Ajuntament de Cambrils, la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–.

El dissabte al matí es va visitar l'oficina local de Creu Roja Cambrils, i Juan Manuel Suárez del Toro –president de la Federació Internacional de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja– va signar en el llibre d'honor. Tot seguit, la comitiva va fer una visita a l'Ajuntament de Cambrils on van ser rebuts per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges.

Definició de la política general per al període 2007-2011.

Durant aquestes jornades, la Junta General de Creu Roja Joventut –que assegura la participació i representativitat de tots els seus membres– ha pogut treballar en la definició de la política general que l'organització haurà de seguir des d'enguany i fins al proper 2011, d'acord amb els objectius de Creu Roja Espanyola. Entre els programes més destacats sobre els quals treballa i coopera Creu Roja Joventut tenen relació amb l'educació ambiental
i la sostenibilitat, la promoció i l'educació per a la salut, la intervenció i la inclusió social, la perspectiva de gènere i la coeducació, la intervenció per al desenvolupament i la cooperació internacional. Cal destacar que, aquesta secció de Creu Roja Espanyola està formada per joves menors de 30 anys, que compta amb una important trajectòria de voluntariat des de l'any 1970.

En aquesta Junta també s'han presentat els informes de gestió sobre la institució, s'han escollit als vocals del nou Consell Nacional, per a la seva constitució el proper 27 d'octubre i s'ha realitzat la votació d'avals per a la futura direcció nacional. A més, aquesta trobada a nivell estatal també ha servit per analitzar i debatre la situació de l'organització i fomentar la participació i renovació del compromís adquirit pels joves voluntaris que la conformen.

Finalment, ahir al migdia es va cloure aquesta Junta General amb la presència del president de l'Assemblea Local de la Creu Roja –Juan Gutiérrez–, el president Provincial de Creu Roja Tarragona –Miquel Sunyer, el director nacional de Creu Roja –Carlos Montes– i com a representant de l'Ajuntament de Cambrils, el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein–.

Comenta aquest article