Societat

Ensenyament

El Banquet de Primavera fa brillar el planter de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils

El Banquet de Primavera, una de les cites més importants del curs escolar i que fa 14 anys que se celebra, es va fer aquest passat dijous 25 d'abril a les instal·lacions del centre

Per Helder Moya

El Banquet de Primavera va aplegar 160 comensals
El Banquet de Primavera va aplegar 160 comensals | Helder Moya

L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils s’ha vestit de gala, aquest passat dijous, per celebrar una de les cites més importants del curs escolar: el ‘Banquet de Primavera’ 2024. Des de fa 14 anys que el centre de referència a les nostres comarques en formació d’hoteleria, turisme i indústries alimentàries organitza aquest sopar. Un esdeveniment on s’hi han aplegat 160 comensals i que va dirigit a les famílies dels alumnes que hi estudien.

Un maridatge d’emocions, nervis i de ganes d’agradar van presidir una vetllada que ha estat a l’alçada del que s’esperava. La nit va servir per posar de manifest que a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils hi ha una molt bona pedrera d’alumnes, conscients de voler convertir passió en professió, encoratjats per un professorat que els motiva, els ensenya i els perfecciona com es fa amb els bons diamants, per brillar.

Un menú i un servei que han satisfet i molt als comensals

El menjador ple a vessar, no hi cabia ni una agulla. Còctel en mà, els comensals es s'han anat situant a les seves respectives taules, entre elles la presidencial i que ha disposat de la presència de Jorge Gómez, director de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; de Joan Manel Audí, director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona; d’Ana Vilallonga, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona i de Juan Luis de Paz, tresorer de l’entitat. La presentació del ‘Banquet de Primavera’ va anar a càrrec d’Alèxia Bertomeu, alumna de Gestió d’Allotjament Turístic i que ha demostrat la seva habilitat en el directe. I és que en ocasions, si el micròfon ‘fa el ruc’, s’ha de continuar parlant, deixant el micròfon de banda. I així ho va fer la conductora de l’acte amb molt d’encert.

Els aperitius a taula van servir perquè els alumnes poc a poc s'anessin destensant dels nervis inicials. Un cop aixecat el teló, a sala la ‘sheriff del condado’ és la docent Laura Segarra. No porta estrella a la solapa, ni falta li fa, la seva ajuda i atenció és importantíssima al menjador ja que en tot moment està pendent de donar un cop de mà a l’alumnat responsable del servei. Ells i elles escolten amb atenció a la Laura i paren l’orella a les observacions que els hi fa en tot moment. Quedo admirat i la felicito, mentre assaboreixo un llagostí Robuchon amb escuma d’alfàbrega exquisit, seguit d’una piruleta de parmesà i oliva negra, dos dels aperitius que més m’han agradat.

Els diferents comensals, entre ells la taula presidencial, han gaudit del Banquet de Primavera (Foto: Helder Moya)

Somriure, gran ingredient del banquet

L’Aicha El Quaddar és alumna de segon curs de cuina i serveis. Fa estona que l’observo com treballa i el seu somriure en el servei és la seva millor carta de presentació. Mentre gaudeixo d’un suquet de calamar a baixa temperatura amb patata Pavé, els hi robo un minut a l’Aicha; al Lucas Pérez, de segon curs de cuina i serveis i al Joel Alonso, de tercer de serveis. Entre recollida de plat i plat els tres coincideixen en que «aquest sopar per nosaltres és com una nit de Champions, volem que tot surti bé i que els nostres familiars vegin traduït a taula els nostre esforç i treball diari». Felicitats a tot l’alumnat, del primer a l'últim.

La nit és distesa, observo la sala des de diferents punts i veig com la gent gaudeix. Docents com la Mireia Nel·lo, Meritxell Sanabre o Alfons Rius dibuixen una expressió de satisfacció. En un racó bastant dissimulat, la Lourdes Torres, més coneguda com a ‘Lulú’, deixa el protocol (ella n’imparteix) de banda mentre brinda amb la Natàlia Vidal, professora de Formació i Orientació Laboral (FOL). S’ho estan passant bé elles i la resta de presents a l’acte, i no ho negaré, el meu paladar també. Una atmosfera magnífica que acompanyo amb un porcell amb Cumberland i cuscús de verdures i que marido amb l’excel·lent companyia que tinc a taula, els pares de l’Alèxia Bertomeu i el pare i la mare de la Carla Macias, alumna de primer curs d’agència de viatges i organització d’esdeveniments. Entre mossegada i mossegada dolça del bescuit de llimona amb maduixes i caramel de taronja, la Carla em reconeix que «estudiar aquí m’ha brindat l’oportunitat de fer molt bones amistats, sóc una persona molt sociable i això m’encanta. Tanmateix, aspiro algun dia a ser tota una wedding planner i poder-me especialitzar en el sector nupcial. I aquí m’estan preparant molt bé!» (diu somrient).

Les ovacions de la nit: per Montserrat Fuster i per un equipàs

Una copa d’Avgvstvs Primer blanc 2022 presideix la meva mà dreta, just en el moment en que un aplaudiment m’agafa desprevingut. M’allibero del bon vi del celler Avgvstvs Forvm que estic assaborint i segueixo la corrent d’aplaudir sense saber ben bé a què o a qui estem reverenciant. Ràpidament ho aclareixo i heus aquí el meu reconeixement a Montserrat Fuster, pedagoga del centre (i segons diuen gran coctelera) perquè després d’un petit incident durant el transcurs del banquet, ha tornat a estar al peu del canó a la sala, previ pas pel CAP de Cambrils. I ho ha fet tal i com marca la casa, amb ganes d’ajudar al seu alumnat. Sense cap mena de dubte, una docent de ‘raça’.

El sopar s’ha tancat amb la intervenció de Jorge Gómez, director de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El màxim responsable del centre ha exposat que «el banquet per nosaltres és una activitat molt potent, molt xula i que dona compliment al nostre projecte educatiu, que no és altre que apropar l’ensenyament a la realitat del món laboral», Gómez ha agraït «als companys i companyes del centre, perquè sempre estan disposats a acompanyar positivament als nostres estudiants en el seu dia a dia. Gràcies també a la feina del nostre alumnat que avui ho ha fet molt bé i dels que presumim, estem molt orgullosos d’aquest equipàs». Sens dubte, tots i totes, han brillat.

El dolç ha posat el fi de festa a un esdeveniment marca de la casa (Foto: Helder Moya)

 

Comenta aquest article