Societat

Gastronomia

Júlia Sahún, alumna de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, guanya la Beca DOP Siurana

En aquesta sisena edició s'hi han presentat onze projectes de molta qualitat i han estat cinc els que han passat a la final

Per Redacció

Júlia Sahún va guanyar la beca en la final disputada ahir al matí a Reus
Júlia Sahún va guanyar la beca en la final disputada ahir al matí a Reus | Cedida

Júlia Sahún, alumna de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, ha guanyat la Beca DOP Siurana amb el seu projecte Terra de Siurana, l'oli que conserva i cuida la terra. En aquest treball, l'estudiant ha posat en valor aquest producte com a ingredient estrella per a l'elaboració de conserves, on l'OOVE (oli d'oliva verge extra) potencia els sabors.

L'Estació Enològica de Reus va acollir ahir al matí la final, que va estar força disputada. Sahún va aconseguir conquistar al jurat amb el seu treball on reivindicava l'aposta pel territori de la DOP, teixint una xarxa de producció i de consum, amb receptes fàcils per gaudir i jugar; amb molts valors socials i ambientals incorporats. La jove es va mostrar molt satisfeta i agraïda pel guardó alhora que assenyalava que l’OOVE és un “ingredient essencial per a la nostra cuina”.

La final de la sisena Beca DOP Siurana va comptar amb la participació d’alumnes de centres d’arreu del país, els quals van elaborar projectes que anaven des de la utilització de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com a un ingredient per a elaborar còctels, passant per l’oliturisme i la cuina d’alta qualitat o el màrqueting internacional per a impulsar la divulgació de l’OOVE al mercat estranger, entre d’altres. “Són d’una alta qualitat. Ens ho han posat molt difícil als membres del jurat. La veritat és que enguany hem fet un pas endavant en els projectes presentats perquè tots aporten. Tots sumen”, va dir el xef dels restaurants Compartir i Disfrutar, Eduard Xatruch.

En aquesta edició s'hi van inscriure 13 estudiants de 9 centres d’hoteleria i turisme d’arreu del país, dels quals 5 van ser els seleccionats per a la final presencial, que estava dotada amb un xec de 1.000€, un curs d’iniciació al Tast d’olis a càrrec del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges de Catalunya i un lot de quinze litres d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, equivalent al consum per a una persona i any. Els finalistes també van ser obsequiats amb un lot d’OOVE DOP Siurana.

El jurat estava encapçalat per Eduard Xatruch i també estava format per Ada Parellada, xef del Semproniana i padrina de la collita de la DOP Siurana 2022-23; Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; Josep Sucarrats, director de la revista Arrels; Antoni Galceran, productor i president de la DOP Siurana; Francesc Blanch, xef del Deviteca i assessor gastronòmic de la DOP Siurana i Montserrat Gelonch, cap de comunicació del Consell Regulador de la DOP Siurana.

Comenta aquest article