Eleccions 12-M
Eloi Redón (CUP): «Amb el Hard Rock, alguns partits han instrumentalitzat la lluita ecologista del Camp per fer-ne un ús electoralista»
Els cupaires fan campanya a Cambrils prometent que defensaran «la terra», però també passaran «a l’ofensiva»
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va fer campanya ahir a la tarda a la plaça del Pòsit. Segons els cupaires, Cambrils és “un exemple del model turístic depredador i empobridor que tenim a la Costa Daurada” i per això van escollir aquest emplaçament per seguir convencent els votants tarragonins de cara a les eleccions al Parlament del 12-M. “Tot i que cada vegada arriben més turistes, les famílies estan més empobrides”, apuntava Eloi Redón, segon a la llista per Tarragona.
Ortèsia Cabrera, número tres per Tarragona, i David Caño, cinquè per Barcelona; van acompanyar Redón en aquest míting on els cupaires van reivindicar la seu paper lluitador a les institucions: “prometem defensar la terra, però també passar a l’ofensiva”. Un dels fronts en els quals volen incidir és el dilema del Hard Rock.
Redón —que dona el salt a la política després d’haver estat una de les cares visibles de la principal plataforma en contra del complex d’oci— va afirmar que el macroprojecte ha estat “la falsa excusa per arribar a aquestes eleccions”, i va acusar “alguns partits” de fer-ne un ús electoralista “instrumentalitzant la lluita ecologista del Camp de Tarragona”. La CUP proposa no aprovar el PDU, reexpropiar els terrenys on s’hauria d’ubicar el Hard Rock i destinar la inversió prevista per aquest projecte a reforçar el sector primari de la demarcació. Per exemple, declarant d’emergència les obres perquè el arribi més aigua al pantà de Riudecanyes.
David Caño: «Aquestes eleccions van de decidir si s’acaba amb el Procés o es continua impulsant»
Per la seva part, David Caño apuntava que aquestes eleccions van de decidir si s’acaba amb el Procés o es continua impulsant a través d’un calendari de propostes de confrontació amb l’Estat.
El poeta olotí també va proposar la creació d’una Conselleria de la Llengua i la presa de decisions transversals per fer front a la “alarmant pèrdua de l’ús del català a la societat i l’educació”. Algunes d’aquestes propostes serien l’increment d’hores d’acollida, la contractació de més personal docent, la protecció de l’ús del català a les indústries musicals i audiovisuals, o obligar a les empreses a fer cursos de català pels seus treballadors en horari laboral.
Ortèsia Cabrera, primera ebrenca a les llistes, va reivindicar la necessitat de revertir “dinàmiques normalitzades pel neoliberalisme” que perjudiquen a la societat. “Volem posar en valor la comunitat, com a objectiu i com a element d’unió per fer front als discursos demagogs que acusen el més dèbil i el diferent”, destacava l’ampostina, que va remarcar que “fer política també és defensar les relacions més sanes i constructives”.