Informació general

El proper mes de novembre s'engegarà de nou la campanya "Voluntariat per la llengua"

Per Redacció

El Consorci per a la Normalització Lingüística busca persones interessades a fer de voluntaris en la nova edició de la campanya "Voluntariat per la llengua", que s'engegarà novament el mes de novembre a Cambrils.

Els voluntaris que participen en el programa han de ser catalanoparlants que es comprometin a destinar una hora a la setmana, aproximadament durant deu setmanes, a conversar amb alumnat dels cursos per a no catalanoparlants. Abans de començar les trobades, els voluntaris i els aprenents segueixen unes orientacions bàsiques per poder mantenir aquests converses.

El curs 2006-2007, es van formar a Cambrils 25 parelles lingüístiques amb l'objectiu de reforçar l'aprenentatge de la llengua oral en un ambient desvinculat de l'aula, fer més natural l'adopció d'un nou hàbit lingüístic, i facilitar la integració i la coneixença entre persones d'origen divers.

D'altra banda, "Voluntariat per la llengua" pretén també implicar altres agents socials. En aquest sentit, 48 establiments comercials de Cambrils s'han adherit ja al programa i s'han compromès a atendre en català les persones que se'ls adrecin en aquesta llengua encara que la parlin amb dificultat. Ara, a més, poden adherir-se al programa les entitats locals que es comprometin a promoure la incorporació i la participació de les persones nouvingudes a l'entitat com a factor clau de convivència i a fer de difusió de la campanya "Voluntariat per la llengua" entre els seus associats.

Les persones que vulguin participar com a voluntàries i els establiments comercials i les entitats que vulguin adherir-se al programa poden passar per l'Oficina de Català de Cambrils, situada al Centre Cultural i Ocupacional, trucar al telèfon 977 792 688 o enviar un correu electrònic a vxl.cambrils@cpnl.cat. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dimecres d'11.30 a 13 hores i de 16 a 18 hores i de dijous a divendres de 9 a 13 hores i de 16 a 18 hores.

Comenta aquest article