Esports

Rem

S'inicia La Gran Travessia de Llagut Català amb la primera etapa entre Les Cases d'Alcanar i el Parc Natural del Delta

El projecte, iniciativa del Club Rem Cambrils, ja compta amb la participació i col·laboració de 27 clubs d'arreu de Catalunya

Per Antoni Font

Moment de la sortida des de la Platja del Ciment d'Alcanar
Moment de la sortida des de la Platja del Ciment d'Alcanar | Cedida

El passat dissabte 18 de maig es va donar el tret de sortida a l’ambiciós projecte de La Gran Travessia de Llagut Català realitzant la primera etapa –la més meridional de Catalunya– dividida en dos trams. Aquest projecte –iniciativa del Club Rem Cambrils– va ser presentat el passat mes de març al Barcelona International Sailing Center (BISC) amb la finalitat de recórrer tota la costa Catalana, des de les Cases d'Alcanar fins a Portbou, vogant amb llagut en diferents etapes, com un Camí de Sant Jaume però pel mar. Actualment s'han unit en l'organització i col·laboració per aquest projecte un total de 27 clubs d’arreu de Catalunya.

En aquest inici es va comptar amb la participació d'onze clubs, amb un total de 12 embarcacions de Llagut Català i prop de 180 vogadors i vogadores. La sortida inaugural d’aquesta travessa va tenir lloc cap a les 09:15 h. des de la Platja del Ciment d'Alcanar per baixar al port de Les Cases d'Alcanar i ascendir rumb cap a La Ràpita, primer tram amb un recorregut al voltant de 7 km. (3,8 milles nàutiques).

A la Platja del Garbí de La Ràpita va tenir lloc una aturada per esmorzar i permetre el relleu de tripulacions. Sobre les 11:00 h. es va reprendre de nou la travessa per realitzar el segon i últim tram en direcció a la Platja del Trabucador del Parc Natural del Delta. Especialment aquest segon tram, tant l’estat de la mar i la component del vent en contra van fer que els 14 Km (7,8 milles nàutiques) de travessa restants fossin més durs i llargs, arribant a destí sobre les 15 hores.

La segona etapa, per la costa barcelonina, es farà passat l'estiu

Cal destacar que durant tot el recorregut de la travessa i com a mesura seguretat es va anar acompanyant d’una llanxa de suport, marcant el rumb a seguir alhora de vigilar que ningú es quedés enrere. Un cop recollides i carregades totes les embarcacions, va tenir lloc un dinar tots plegats al Restaurant Desemboca Beach Club del Càmping Alfacs.

Allí mateix, tots els vogadors i vogadores van segellar a través d'un codi QR la seva participació, fet que els permetrà obtenir la confirmació d'haver realitzat aquesta 1a etapa al passaport electrònic que el Club Rem Cambrils està preparant.

Tenint en compte el calendari de regates lúdiques i de competició es preveu fer la segona etapa per la costa barcelonina a finals d’estiu, cap al setembre o octubre.

Tothom que estigui interessat podrà trobar més informació a les xarxes socials i a través de la pàgina web creada específicament per aquest esdeveniment www.lagrantravessia.cat

Diferents imatges de la primera regata (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article