Cultura

Literatura

La cambrilenca Ana M. Franquet participa al festival literari «Lloret Negre»

Durant tres dies es va desplegar un ampli programa d'activitats al voltant de la literatura, la crimonologia i les ciències forenses amb la presècnia de més d'una seixantena d'escriptors

Per Berta Ruiz

La cambrilenca Ana M. Franquet amb l'escriptor i guionista Benito Olmo
La cambrilenca Ana M. Franquet amb l'escriptor i guionista Benito Olmo | Cedida

La cambrilenca Ana Maria Franquet va participar, del 24 al 26 de maig, al festival "Lloret Negre", un esdeveniment literari de gènere negre, policial i social. Durant tres dies es va desplegar un ampli programa d'activitats al voltant de la literatura, la crimonologia i les ciències forenses amb la presècnia de més d'una seixantena d'escriptors, jutges, advocats o criminòlegs. Es van organitzar tallers literaris, tertúlies, firmes de llibres, taules rodones i, fins i tot, la teatralització d'una de les novel·les en la què el públic havia d'endevinar qui era l'assassí. El centre neuràlgic de totes aquestes activitats va ser l'Hotel Roger de Flor by Seleqqta.

Ana Maria Franquet va ser-hi present i ho va fer portant els seus quatre llibres "Más que odio, maldad", "Más que odio maldad II", "Aventura no deseada" i "Aventura no deseada 2". Segons ha valorat Franquet a revistacambrils.cat, "ha estat un aprenentatge i una experiència molt positiva. Van ser tres dies molt intensos, amb activitats durant el matí, la tarda i la nit. L'esdeveniment va tenir lloc a l'hotel, però també es van organitzar dues tertúlies al restaurant Àtics i dues més a la discoteca Hollywood".

"Un guionista em va comentar la possibilitat que algun director pugués estar interessat en portar algun dels meus llibres a la gran pantalla"

La cambrilenca ha volgut agrair l'ajuda prestada pel comissari de la Policia Local de Lloret i col·laborador de l'esdeveniment, Joaquim Martín, donat que va ajudar-la a accedir a alguns dels espais on es van fer les activitats. Dins d'aquest espai literari i cinematogràfic, la cambrilenca va poder conversar amb el guionista de cinema, Sahak Knyazyan. Tal com ha comentat Franquet: "em va proposar d'anar, el proper mes de novembre, al Festival de Cinema Negre, espai de trobada de directors de cinema. Em va comentar la possibilitat que algun director pugués estar interessat en portar algun dels meus llibres a la gran pantalla".

"He pogut conèixer escriptors de diferents punts com Tarragona, València o Madrid. Poder participar en les tertúlies i, sobretot, l'afecte que he rebut de tots ha estat tot un plaer. Ha estat un festival amb una organització perfecta i, en el què la meva participació va ser gràcies a l'editorial Atlantis i a l'organitzadora, Angelique Pfitzner que va contactar amb mi. Em van dir que m'esperen el proper any".

D'altra banda, Franquet té pendent de fer la presentació dels seus llibres al Centre Cultural de l'Ajuntament d'Aldover, població on va néixer el seu pare.

A dalt, Ana M. Franquet amb la periodista i escriptora Marta Robles i, a sota, alguns dels llibres exposats al certamen amb el darrer de la cambrilenca "Aventura no deseada 2. La daga" al centre (fotos: Cedides)

 

L’Apunt

Tertúlies i tallers literaris
Les ponències, les tertúlies i les taules rodones van comptar amb noms com la periodista i escriptora Marta Robles, l'escriptor i guionista Benito Olmo, el doctor forense José Cabrera –col·laborador de programes com Cuarto Milenio i Horizonte–, Sebastià Benassar –guanyador del VIII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils–, entre d'altres. A més dels ponents que van participar en el programa d'activitats, d'altres escriptors també van ser-hi presents i es van organitzar firmes de llibres durant tot el cap de setmana.

 

Comenta aquest article