Esports

Futbol

Gito, pitxitxi del grup 6 de Segona Catalana: «No m'esperava marcar vint-i-sis gols, és la realitat»

El davanter cambrilenc valora la temporada a nivell individual i col·lectiu en aquesta entrevista on anuncia que deixarà el Cambrils Unió després del polèmic canvi d'entrenador al primer equip

Per Andreu Dalmau

Gito ha estat un dels líders del Cambrils Unió sobre la gespa
Gito ha estat un dels líders del Cambrils Unió sobre la gespa | Andreu Dalmau

“Em dic Gerard Miquel, però al món del futbol tothom em diu Gito”. Els seguidors del Cambrils Unió coneixen de sobres aquest nom, però potser hi ha cambrilencs que no saben que Gito ha estat el màxim golejador del grup 6 de Segona Catalana i el tercer de tota la categoria. El davanter centre ha fet un total de vint-i-sis dianes –quatre d'elles de penal– en els trenta-un partits que ha disputat aquesta temporada amb el club de casa seva.

Format a la pedrera del Cambrils Unió, Gito ha voltat per diversos clubs de Tarragona les darreres temporades. Sent Juvenil va anar al Reus i, ja en categoria Amateur, va tornar a Cambrils per aconseguir el primer ascens a Primera Catalana de la història del club (2017-2018). Com que no gaudia de gaires minuts, va aprofitar la seva estada per estudis a Amposta per militar en aquest club ebrenc. Després d'un pas per l'Ampolla, tornava a Cambrils a mitjans de la temporada passada per reforçar el primer equip en la lluita per la permanència a Primera Catalana (el segon ascens s'havia aconseguit la temporada 2021-2022) que, finalment, no es va poder assolir.

 

Com va ser tornar al primer equip?

Va ser dur, perquè no tenia molta experiència a la categoria. A Primera Catalana es nota molt la veterania d'alguns jugadors i, en una posició com la de davanter, et trobes uns defenses... Però coneixia molta gent de l'equip i com que soc una persona molt oberta no vaig tenir problema en adaptar-me.

Quina diferència hi ha entre Primera i Segona Catalana?

A Primera, a cada equip hi ha un o dos jugadors que destaquen per sobre la resta. A Segona hi ha molts bons jugadors, però també hi han equips que no destaquen tant. Tot i això, aquest any a Segona ha estat el més competit i amb el nivell més igualat de tots en els què hi he jugat.

Aquesta temporada vau començar molt bé, fins i tot vau arribar a ser líders. Teníeu l'ascens com a objectiu?

No, l'objectiu principal era muntar un equip de casa i gaudir amb el que teníem. En cap moment es va parlar de pujar, però, quan veus que guanyes, l'objectiu canvia. Després ens vam adonar que podíem competir contra tothom i vam canviar el xip.

 

«Feia temps que no venia tanta gent a animar aquí a Cambrils»

 

Vau tenir una mala ratxa a mitja temporada. Us ha penalitzat aquesta falta de regularitat?

Sí, totalment. Aquesta ratxa –i que a la segona volta només hem guanyat un partit fora de casa– ha fet que no puguem competir. Molts equips han tingut aquesta mala dinàmica en algun moment, però la nostra va ser bastant llarga, d'un mes i pico. Han estat uns punts que aquest final de temporada hem trobat a faltar.

Heu tingut enfrontaments contra rivals directes a les jornades finals i, finalment, no heu pogut entrar a play-off. Que us ha faltat en aquests partits?

Els hem afrontat com qualsevol partit. El problema no ha estat contra els de la part alta, contra els qui hem competit bé, sinó contra els de mitja taula cap a baix, on ens hem deixat bastants punts. Així és complicat entrar a play-off.

A Cambrils no hi ha un important seguiment per part de l'afició, però aquesta temporada s'ha creat una una grada d'animació. Us ha ajudat en els partits a casa?

Sí, es nota l'ambient. Feia temps que no venia tanta gent a animar aquí a Cambrils. Quan surts a jugar i sents càntics, o que coregen el teu nom, a casa teva, tens un extra de motivació que sempre va bé. Òbviament t'ajuda.

A tu fins i tot t'han fet un càntic personalitzat!

[somriu] Sí, perquè molts de la graderia són amics meus, hi ha els meus germans, la meva nòvia... Coneguts de Cambrils de tota la vida... Això fa que vulguis marcar un gol per anar a celebrar-ho amb ells.

Gito ha estat el tercer màxim golejador de tota la Segona Catalana (Foto: Andreu Dalmau)

 

I no ha estat un de sol! Vint-i-sis gols, quatre d'ells de penal. T'ho imaginaves a principi de temporada que podries fer aquestes xifres?

A veure... Vint-i-sis gols... No. Vaig parlar amb Puerto [l'entrenador] a principi de temporada i li vaig dir que em fiqués a jugar i que confiés amb mi, que era l'únic que necessitava. Li vaig dir que arribaria als quinze gols, era el meu objectiu. Vint-i-sis no me'ls esperava, és la realitat, perquè no n'havia fet tants mai.

Has estat el màxim golejador del grup. A què atribueixes aquestes xifres?

La confiança que m'ha donat el míster ha estat el primer punt. Jo també he millorat a nivell individual en

«Aquest any, setze dels vint-i-dos jugadors érem de Cambrils o que han jugat al futbol base. Això ha estat molt bonic»

l'aspecte físic, perquè he jugat tot l'any. I l'altre punt molt important han estat els meus companys i l'ambient que s'ha creat dins del vestidor. Gràcies a això he pogut fer tots els gols que he fet.

Hi ha molta gent de Cambrils al vestidor, us ha ajudat això?

Totalment. És el punt més positiu d'aquesta temporada. Sempre hem volgut jugar a casa, però per diversos motius no pots. Aquest any, setze dels vint-i-dos jugadors érem de Cambrils o que han jugat al futbol base. Això ha estat molt bonic.

Tots els vestidors necessiten els seus líders. Tu has estat un líder dins del camp amb els teus gols?

Jo diria que he estat un líder com a golejador i dins el vestidor també. He intentat crear ambient amb l'equip, juntament amb l'Edu Sosa.

Com és la categoria pel davanter centre?

La Segona Catalana és una categoria molt dura, encara que sigui una de les més baixes. Els centrals són molt durs, sobretot els de l'Ebre, que foten uns pals... Però jo sempre diré que això és el que m'agrada. És el que et fa competir i no relaxar-te, perquè si et relaxes un moment et poden prendre la pilota.

Ha estat la teva millor temporada, però en què pot seguir millorant Gito?

Puc millorar en aspecte físic i en ajudar a l'equip sense pilota, que això sempre m'ha fallat. Aquest any ho he intentat suplir amb el meu joc amb pilota, però puc seguir millorant en això.

 

«He decidit que no continuaré al Cambrils»
«Si es torna a fer un equip de casa jo tornaria encantat»

 

La temporada ha acabat moguda amb l'anunci del canvi d'entrenador. Has pensat si vols seguir al Cambrils Unió? T'han vingut a buscar de fora després de la teva gran temporada?

Sí, he rebut unes quantes trucades aquest any, arrel de la temporada que he fet. He estat escoltant trucades i he decidit que no continuaré al Cambrils, per tot el que ha passat.

I algun dia t'agradaria tornar-hi?

Sí, el meu objectiu és tornar a casa, que és on he jugat casi tota la meva vida. Tant de bo canviïn les coses i es torni a fer un equip de casa. Si es pot, jo tornaria encantat.

Has rebut ofertes d'equips de categories superiors?

He rebut un parell d'ofertes de Primera Catalana i d'aquí a prop i de l'Ebre també. Ja tinc la decisió presa, però la diré més endavant.

El futbol en aquestes categories és totalment amateur, però a tu fins on t'agradaria arribar individualment?

El meu objectiu és gaudir a la categoria que sigui, marcar els màxims gols possibles i complir l'objectiu de l'equip. I qui sap si algun any puc estar més amunt.

Comenta aquest article