Informació general

Platges

El PP demana que es tornin a reinstal·lar els rentapeus a les platges

El regidor David Chatelain ha anunciat que presentarà una moció en el proper plenari ja que, segons diu, "les recents pluges han pal·liat de manera considerable la problemàtica de la sequera"

Per Redacció

Zona on hi havia una bateria de dutxes i rentapeus, a la platja del Regueral
Zona on hi havia una bateria de dutxes i rentapeus, a la platja del Regueral | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular presentarà una moció en el pròxim ple per a demanar la reinstal·lació dels rentapeus a totes les platges del municipi. Recordem que l'equip de govern va retirar totes les dutxes i els rentapeus de les platges cambrilenques, aquesta temporada, emparant-se en la situació actual de sequera. El PP, a través del regidor David Chatelain considera que “les recents pluges han pal·liat de manera considerable aquesta problemàtica. Molts municipis veïns han començat a reinstal·lar aquests serveis per a no deixar als banyistes sense un recurs essencial. Exemples d'això són Sitges, que ha instal·lat 58 nous rentapeus a les seves platges, demostrant així una gestió més àgil i eficient. L'Ametlla de Mar i Badalona també estan prenent mesures similars per a assegurar la comoditat dels banyistes, i en el cas d'aquesta última s'està estudiant fins i tot tornar a instal·lar les dutxes”.

La moció que es presentarà en el ple advoca per “una acció proactiva per a garantir que les platges de Cambrils comptin novament amb rentapeus funcionals i eficients aquest estiu. A més, proposa la implementació futura de sistemes de rentat sostenibles que utilitzin tecnologia de baix consum i recirculació d'aigua, i estudiar la possibilitat d'introduir un pagament simbòlic per ús, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de no malbaratar l’aigua”. Per a Chatelain, "la falta d'acció en aquest àmbit no sols afecta la imatge de Cambrils com a destinació turística, sinó que també compromet la comoditat i satisfacció dels visitants i residents, ja que cal no oblidar que som un destí de turisme familiar. Per això, és crucial actuar amb promptitud per a assegurar una millor gestió dels recursos hídrics i una experiència òptima per a tots els usuaris de les nostres platges". Amb aquesta moció, afegeix Patricia De Miguel, regidora popular, "s'espera que Cambrils pugui alinear-se amb les millors pràctiques d'altres municipis i millorar tant l'experiència dels usuaris com la sostenibilitat dels seus recursos hídrics".

 

Comenta aquest article