Cultura

Exposició

Les jornades expositives Pinsa es posen en marxa

Ahir es va fer un recorregut inaugural pels set espais en els que es desenvolupen les activitats artístiques

Per Lluís Rovira i Barenys

Sis de les set artistes que protagonitzen les jornades expositives Pinsa, ahir, a la presentació de l'activitat
Sis de les set artistes que protagonitzen les jornades expositives Pinsa, ahir, a la presentació de l'activitat | Lluís Rovira i Barenys

Les jornades expositives Pinsa es van posar en marxa, ahir al vespre, amb la inauguració i posterior recorregut de totes les seus i edificis municipals que acull aquesta exposició multidisciplinar que compta amb el suport del Departament de Cultura i el Museu d’Història de Cambrils. El tret de sortida es va donar al Molí de les Tres Eres on les tres artistes de Pinsa Collective - Marina Carrión Samaniego (Cambrils), Carla García Castelló (Cambrils) i Núria Valsells Niubó (la Garriga) van explicar el funcionament de tot aquest intens i extens programa d'activitats que conformen aquestes jornades expositives. Elles tres juntament amb quatre artistes seleccionades per a les jornades: Emma Flores (Manresa), Olga Mateu Clotet (Vilafranca del Penedès), Janira Roman (Riudoms) i Alèxia Trulls (Roses), que ahir no hi va ser present però sí el seu missatge, ocupen cadascun dels espais expositius.

Després de les explicacions inicials es va accedir al Molí de les Tres Eres on es va començar el recorregut. des d'allí es va accedir als espais situats al Barri Antic, començant pel Forn del Tallero i acabant al Centre Cultural.

Set propostes expositives en set espais diferents

Les exposicions es podran visitar del 5 de juliol al 9 d’agost al Museu Molí de les Tres Eres, el Forn del Tallero, la Torre del Bou, el patí de la Torre del Llimó i les dues sales expositives (la Sala Àmbits i l’Espai el Pati) del Centre Cultural. En aquests espais s’hi podran trobar les set propostes expositives multidisciplinàries d'aquestes artistes que desenvolupen la seva pràctica en la disciplina de pintura, escultura, gravat, videoart, instal·lació i performance.
 
El programa d’activitats paral·leles es portarà a terme cada dimarts d'aquest període, en horari de 18h a 20:30h, als diferents espais expositius, que cada setmana es dinamitzaran amb diverses propostes. Aquesta programació inclou activitats, ponències i accions de performance que inclouen  fins a 15 artistes més a les exposicions permanents de Pinsa Collective.
La primera mostra de les jornades expositives Pinsa va tenir lloc al Molí de les Tres Eres (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Acció expositiva al Forn del Tallero (foto_ Marcel Blàzquez)
La Torre del Bou va ser una altra dels punts de l'exposició de Pinsa Collective (Foto: Marcel Blàxquez)
El pati de la Torre del Llimó, un altre dels punts de l'exposició (Foto: Marcel Blàzquez)
El recorregut de l'exposició es va cloure al Centre Cultural (Foto: Marcel Blàzquez)

 

Comenta aquest article