Informació general

Medi ambient

La campanya «Cambrils sense fum» organitzarà quatre jornades de recollida de burilles a la platja

L’activitat organitzada per Good Karma amb col·laboració de l’Ajuntament es realitzarà els diumenges 14 de juliol, 11 d’agost, 15 de setembre i 20 d’octubre

Per Redacció

Cartell de la recollida de burilles prevista per aquest proper diumenge
Cartell de la recollida de burilles prevista per aquest proper diumenge | Cedida

La campanya “Cambrils sense fum” continua amb quatre jornades especials de recollida de burilles a la platja del Prat d’en Forès. Aquesta nova acció es portarà a terme els diumenges 14 de juliol, 11 d’agost, 15 de setembre i 20 d’octubre i anirà a càrrec de l’entitat Good Karma Projectes, amb la col·laboració de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils i el suport de la Diputació de Tarragona. Aquesta activitat, on voluntariat, associacions locals i ciutadania col·laboren per netejar les zones afectades, forma part d’un seguit d'accions destinades a mantenir les platges lliures de fum i conscienciar sobre la importància de no llençar burilles al medi ambient.

Good Karma és una organització sense ànim de lucre amb la missió d’inspirar a la societat a adoptar un estil de vida més saludables i respectuós amb el medi ambient i, d’aquesta manera, generar un impacte positiu al planeta. Durant els últims anys, el moviment  #cleanupwithgoodkarma ha aconseguit portar a terme 120 Clean Ups amb més de 2.000 participants.  

Prevenir el tabaquisme i promoure l'abandonament de l'hàbit

La campanya "Cambrils sense fum" es va engegar el passat maig, es va engegar el passat maig coincidint amb la Setmana sense fum i el Dia Mundial sense tabac, i s’emmarca en el Pla d'actuació i de treball progressiu per impulsar i fomentar un Cambrils sense Fum, aprovat pel Ple de l'Ajuntament. L’objectiu és prevenir el tabaquisme entre els joves, promoure l’abandonament de l’hàbit entre les persones fumadores i disminuir l’exposició al fum de tabac de la població en general.

La campanya es divideixen en tres eixos. El primer engloba les actuacions sobre els entorns, que tenen la finalitat de regular el consum de tabac i de cigarretes electròniques, senyalitzant els entorns on està prohibit fumar o és recomanable no fer-ho, amb plaques, pintada a la via pública o adhesius.

El segon eix inclou actuacions sobre els infants i joves, per informar sobre els riscos del tabac, promoure l’assertivitat i la seguretat en la presa de decisions i prevenir l’inici en el consum del tabac. En aquest àmbit, el 28 de maig es va portar a terme un circuit científic interactiu a la plaça de l’Ajuntament dirigit a l’alumnat dels centres educatius de Cambrils, i es preveu la realització de tallers a l’aula, dins del Programa d’activitats en matèria de salut i igualtat que impulsa anualment el Departament de Salut i Igualtat a l’inici del curs escolar, amb la col·laboració, entre altres, de l’equip de Salut i Escola i de Salut Comunitària de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat.

Finalment, el tercer eix agrupa les actuacions sobre adults-model, amb l’objectiu de sensibilitzar les persones adultes sobre el seu paper de models de cara als infants i a la seva pròpia salut. En aquest àmbit s’han realitzat campanyes de sensibilització a peu de carrer de la mà de la cooperativa Icària a la Fira multisectorial, les platges, i les àrees de jocs infantils, entre altres.

Comenta aquest article