Informació general

Política

El Partit Popular qualifica el PAM de «caríssima decepció»

El seu portaveu, David Chatelain, acusa el govern d'invertir «més de 9.000 euros en un document que sembla més un catàleg d'IKEA que una fulla de ruta política»

Per Redacció

El portaveu del Pp, David Chatelain, durant el ple d'aprovació dels pressupostos
El portaveu del Pp, David Chatelain, durant el ple d'aprovació dels pressupostos | Andreu Dalmau

El govern municipal de Cambrils va presentar abans d'ahir el seu Pla d'Acció Municipal (PAM) i les reaccions de l'oposició no s'han fet esperar. El Partit Popular, a través d'una nota de premsa, ha estat el primer grup en valorar un document que no dubten en qualificar de “caríssima decepció” i “proposta de mínims”: “han invertit més de 9.000 euros en un document que sembla més un catàleg d'IKEA que una fulla de ruta política”.

El portaveu popular, David Chatelain, ja havia criticat en els darrers plenaris que el govern havia contractat una empresa externa perquè elaborés aquest document, el full de ruta polític del govern durant aquest mandat. El cost d'aquest encàrrec ha estat, segons el regidor del PP, de 9.900 euros: “si descomptem portada i contraportada, cada pàgina surt al mòdic preu de 1.400 euros, i això sent optimistes, perquè la meitat són un resum”.

Chatelain creu que l'equip de govern “ha confós un PAM amb un refregit dels programes electorals de cada partit” i que ha acabat sent “un catàleg de bones intencions sense plans d'inversió ni cronograma”. “Coneixent l'historial del govern, encara l'estaran estudiant”, ironitza el portaveu popular.

Manca de transparència fiscal

Per al Partit Popular, el PAM és “tot allò que no diu”, especialment en qüestions fiscals. Fan referència a la pujada del 9,5% de l'IBI i adverteixen que, de cara a l'any que ve, el govern prepara “un tarifazo”. Els conservadors també reclamen que s'expliqui quant s'augmentarà la taxa de recollida d'escombraries i critiquen que no s'estigui estudiant la possibilitat de contractar una altra empresa que no sigui Secomsa per a netejar la platja. “Tampoc ens parlen de com pensen finançar certs projectes”, lamenta Chatelain, “intentaran endeutar l'Ajuntament”.

En resum, el Partit Popular pensa que el PAM és “un catàleg d'idees sense ambició, centrat en aspectes pretesament socials i lúdics, que no aborda els problemes reals dels veïns de Cambrils”. David Chatelain pensa que el govern no ha volgut escoltar la ciutadania en assumptes tant cabdals com la pujada d'impostos o la retirada dels rentapeus i les dutxes.

Manca de lideratge i crisi interna

Per al PP, aquest PAM evidencia la falta de lideratge de l'alcalde. “Està més preocupat d'apagar focs interns que per governar efectivament”, afirma Chatelain, que pensa que les crítiques d'un “regidor de govern” cap al funcionament intern de l'Ajuntament generen “inestabilitat”. En canvi, els populars reivindiquen la seva acció en l'anterior govern on, segons diuen, van “desbloquejar i executar accions significatives sense apujar els impostos”.

Comenta aquest article