Informació general

Educació

Cinquanta-una famílies es queden sense plaça a les llars d'infants municipals

El regidor d'Educació confirma que l'Ajuntament sospesa la possibilitat de comprar La Cuca, però necessitarien una subvenció de la Generalitat

Per Andreu Dalmau

Instal·lacions municipals de La Galereta
Instal·lacions municipals de La Galereta | Cedida

Cinquanta-una famílies s'han quedat, de moment, sense plaça pels seus fills a les llars d'infants municipals de Cambrils. Aquesta és la dada que el cap de l'oposició, Oliver Klein, va posar sobre la taula en el ple del passat 28 de juny, i que va confirmar el regidor d'Educació, Jordi Barberà, que va sortir a explicar aquest fet.

“Això ve donat d'un regal enverinat de la Generalitat”, argumentava Barberà. El portaveu d'En Comú Podem es refereix a la gratuïtat d'I2 –el curs previ a l'educació infantil, que comença amb I3– que el govern va establir a partir d'aquest curs que comença al setembre. “La Generalitat duplica la seva aportació als Ajuntaments, però nosaltres continuem utilitzant una important part dels diners”, explica. Segons Barberà, aquest anunci de la Generalitat ha provocat que moltes famílies s'avancin i apuntin els seus fills a la llar d'infants a I1 amb l'objectiu d'assegurar-se la plaça gratuïta el curs següent. Això seria el que estaria provocant l'augment de la demanda tot i que, com el regidor es va encarregar de recordar, la natalitat està baixant i l'oferta és exactament la mateixa.

Concretament, a les dues llars d'infants municipals –Maria Dolors Medina i La Galereta– s'ofereixen un total de 175 places als tres cursos: 16 de I0, 47 de I1 i 112 de I2. Actualment, la llista d'espera és d'1 alumne a I0, 47 alumnes a I1 i 3 alumnes a I2; tot i que encara poden augmentar d'aquí a què s'acabi l'any. De fet, l'any passat, la llista d'espera va ser de 33 alumnes a I0, 63 a I1 i 6 a I2.

Solució: La Cuca

Una solució per augmentar l'oferta de places de llar d'infants és la d'internalitzar La Cuca, una escola que es troba al Molí de la Torre. “Funciona molt bé, té bons equipaments i està en una zona estratègica que completaria el mapa de llars d'infants”, explicava l'edil. Jordi Barberà també va explicar que la intenció del govern era comprar La Cuca mitjançant una subvenció que facilitava la mateixa Generalitat per fomentar la creació de places públiques aportant 10.000 euros per plaça creada. “Aquesta subvenció era ideal, però no et permetia fer servir els diners per comprar l'edifici i, per tant, no ens vam poder acollir a aquests ajuts”, va argumentar el regidor.

La previsió és que la Generalitat torni a convocar aquesta línia d'ajudes i canvii aquestes normes. “Sembla que estan contemplant la possibilitat que es puguin comprar edificis i, si ho fessin, estudiaríem la possibilitat de fer-ho”, apunta Jordi Barberà.

La llar d'infants La Cuca es troba al Molí de la Torre (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article