Informació general

Obres

L'Ajuntament licita l'adequació de dos pàrquings gratuïts a l'entorn de l'antiga via del tren

Un s'ubicarà a la zona de l'antiga estació i l'altre entre els carrers d'Andalusia i de Bertran de Cambrils i, entre els dos, aportaran unes tres-centes places noves

Per Andreu Dalmau

A l'espai de l'antiga estació ja fa uns mesos que els veins aprofiten el descampat per aparcar
A l'espai de l'antiga estació ja fa uns mesos que els veins aprofiten el descampat per aparcar | Andreu Dalmau

L'Ajuntament ha tret a licitació les obres d'adequació de dos pàrquings gratuïts a l'entorn de l'antiga via del tren: un a la zona de l'antiga estació i un altre entre els carrers d'Andalusia i de Bertran de Cambrils. Aquestes obres tindran un cost de 60.586,61 euros amb IVA inclòs (36.022,05 euros el primer i 24.564,56 euros el segon) i seran actuacions provisionals fins que es pugui dur a terme el projecte del TramCamp. Ferrocarrils de la Generalitat [FGC], que ha rebut la cessió dels terrenys per part d'ADIF, ja ha donat permís perquè es duguin a terme les obres.

Aquests dos nous pàrquings aportaran un total de tres-centes places noves, almenys fins que s'iniciïn els treballs per implantar el tramvia. “Estava previst tenir-los al mes de juny i hi ha hagut algun retard”, ha explicat Enric Daza, regidor d'Obra Pública, en declaracions a revistacambrils.cat. Aquest endarreriment ha estat provocat per la cessió dels terrenys on s'ubicava l'antiga via d'ADIF cap a FGC. “Quan ja teníem el permís d'ADIF hem hagut de demanar també el de FGC”, detalla Daza. Amb tot, el regidor calcula que “a principis d'agost” estaran disponibles aquests dos pàrquings dissuasius.

Espai de l'antiga via on s'instal·larà un pàrquing dissuasiu (Foto: Andreu Dalmau)

 

El termini per presentar ofertes finalitza el pròxim dilluns 22 de juliol. Un cop s'hagi adjudicat el contracte, l'empresa tindrà 21 dies naturals per executar les dues obres. Aquestes consistiran en al retirada d'arbres i arbustos de la zona i la neteja del terreny. També es retiraran trams de tanca i s'habilitaran entrades i sortides per a vehicles. El pàrquing estarà degudament pavimentat i senyalitzat.

A més, cal recordar que el departament d'Urbanisme i Obra Pública treballa per tancar la firma dels dos convenis per ampliar el pàrquing de la Fontcoberta i per construir-ne el de la Diagonal del Mar, davant la rotonda de l'N-340. L'equip de govern va anunciar el passat dilluns, durant la presentació del PAM, que la signatura d'aquest documents seria imminent i que tan bon punt obtinguessin la cessió dels terrenys, trauran a licitació els treballs d'adequació. Entre tots aquests nous pàrquings, s'espera poder arribar a la xifra de 1.000 places noves que es va anunciar que estarien llestes a l'estiu.

Comenta aquest article