Informació general

Entitats

L’Ajuntament elabora una radiografia del seu teixit associatiu local a través d’una trobada amb 19 entitats

Els resultats de la iniciativa de la regidoria de Participació Ciutadana es donaran a conèixer el pròxim 24 d’octubre en una presentació oberta

Per Redacció

Imatge d'una de les trobades que ha dut a terme la regidoria de Participació Ciutadana
Imatge d'una de les trobades que ha dut a terme la regidoria de Participació Ciutadana | Cedida

La regidoria de Participació Ciutadana ha posat en marxa un procés per conèixer les necessitats de les associacions del municipi. La metodologia del procés de diagnosis ha estat l’elaboració d’un qüestionari estructurat que ha comptat amb cinquanta-nou respostes i dos sessions de dinàmiques grupals en les quals hi han participat un total de vint-i-cinc persones assistents i que representen dinou entitats.

L'objectiu d'aquest procés és identificar les principals necessitats i reptes que enfronten les associacions, així com potenciar el seu desenvolupament i la capacitat d’impacte en la comunitat. Amb la informació recollida, l'Ajuntament podrà dissenyar estratègies i polítiques públiques més efectives que  donin suport al foment associatiu i els projectes col·lectius.

Segons l’Ajuntament, les entitats han mostrat un alt grau de participació en aquest procés, proporcionant dades i opinions que han permès elaborar un informe detallat sobre l'estat del sector associatiu i amb visió global des de diferents àmbits: esportiu, cultural, social, educatiu, joves, veïnal, salut, etc.

Aquesta radiografia inclou informació sobre la diversitat d'associacions, els seus recursos, la implicació dels membres de la Junta i altres aspectes de direcció i gestió de les entitats, com la participació interna, la col·laboració entre les entitats o la relació amb les administracions públiques.

Per tal de compartir els resultats d'aquest diagnòstic, l'Ajuntament organitzarà una jornada de presentació oberta a totes les associacions del municipi. Aquesta trobada tindrà lloc el proper 24 d’octubre. Aquesta trobada serà una oportunitat perquè les associacions coneguin els resultats obtinguts i es determinin línies d'actuació.

Comenta aquest article