Informació general

Turisme

Cambrils fa un pas més com a Destinació Turística Intel·ligent

L’estratègia de futur de Cambrils estarà basada en la governança, la sostenibilitat, l'accessibilitat, la innovació i la tecnologia com a eixos vertebradors

Per Redacció

Imatge de la platja del Regueral, aquest estiu
Imatge de la platja del Regueral, aquest estiu | Andreu Dalmau

L'Ajuntament de Cambrils ha completat les tasques de l'Informe Diagnòstic DTI (Destinació Turística Intel·ligent) de la mà de SEGITTUR, entitat pública impulsada per la Secretaria d'Estat de Turisme d'Espanya i responsable de la implantació de la metodologia DTI a les destinacions. La Destinació Turística Intel·ligent es defineix com una destinació turística innovadora consolidada sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda.

La metodologia actua en diferents eixos com: la governança, l'accessibilitat, la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat, i amb això, la qualitat dels serveis a visitants i residents des de la perspectiva de la transparència i la participació. Aquesta està basada en 97 requisits i 261 indicadors.

Gràcies al diagnòstic DTI elaborat per SEGITTUR, l'Ajuntament de Cambrils disposa d’un full de ruta per a la transformació de la destinació a Destinació Turística Intel·ligent. La regidora de Turisme, Camí Mendoza, considera que Cambrils s’està posicionant entre les destinacions més dinàmiques de la costa mediterrània. Mendoza ha afegit que "els nuclis turístics han d’adaptar-se permanentment als gustos dels clients i tot sovint portar la iniciativa de nous continguts o serveis". Per la seva part, Neus Cárdenas, regidora de Promoció Econòmica, pensa que l’oferta turística no pot quedar estancada, ha de moure’s constantment i cercar el visitant que millor es pot integrar a la nostra oferta.

Amb validesa fins a juliol 2026, la destinació es converteix en Destinació Turística Adherida que acredita que ha iniciat la implantació del model DTI. L'Ajuntament forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents des de l'any 2020.

Comenta aquest article