Informació general

Salut

L'Hospital de Reus incorpora una tecnologia intel·ligent que optimitza l'administració de la quimioteràpia a pacients amb càncer

La bomba d'infusió rep informació específica de cada pacient amb càncer del centre de dia i alerta de reaccions adverses

Per Redacció

Una infermera introdueix la informació del tractament de quimioteràpia a les noves PDA del centre de dia de l'Hospital Sant Joan de Reus
Una infermera introdueix la informació del tractament de quimioteràpia a les noves PDA del centre de dia de l'Hospital Sant Joan de Reus | Cedida a l'ACN (Hospital Sant Joan de Reus)

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha incorporat la tecnologia informàtica Oncosafety per tal d’automatitzar l'administració dels tractaments de quimioteràpia i registrar de manera automàtica la traçabilitat de tot el procés d’administració dels fàrmacs. Per aquest motiu, es disposa de set nous dispositius electrònics de supervisió digital (anomenats PDA) i quaranta bombes d’infusió amb wifi.

El nou monitoratge inicia el procés a través del codi de barres del pacient. Gràcies al codi identificatiu de cada pacient, els PDA identifiquen i recullen cinc factors: el professional responsable del tractament, el fàrmac que s’administra, la dosi, la bomba a través de la qual es du a terme el tractament i els passos a seguir per administrar correctament el tractament (ordre dels fàrmacs, velocitats i temps). D’aquesta manera, el PDA transmet via wifi tota la informació sobre el tractament del pacient a la bomba d’infusió.

Posteriorment, aquesta bomba administra el medicament amb la quantitat específica i la velocitat determinada que ha marcat prèviament el professional en el PDA. «Es tracta d’un sistema que ens facilita la feina i evita la sobrecàrrega de controls manuals per part del personal d’infermeria», assenyala Anna Maria Rofes, gestora clínica de l’Hospital de dia i impulsora del projecte.

Addicionalment, la implantació d’aquesta tecnologia fa possible que els professionals d’infermeria comptin amb informació a temps real sobre qualsevol incidència que tingui lloc durant el tractament, com per exemple una reacció adversa del pacient.

Comenta aquest article