Cultura

Festival

El parc del Pescador acollirà, el 23 d'agost, la sisena edició del Festival Pròleg

El programa d'activitats s'encetarà a les 17.30 hores amb activitats i tallers familiars i s'allargarà fins les 3 de la matinada amb música i dansa

Per Redacció

Imatge de l'edició del Pròleg de l'any passat al parc del Pescador
Imatge de l'edició del Pròleg de l'any passat al parc del Pescador | Maria Vidal

El parc del Pescador acollirà, el proper 23 d'agost, la sisena edició del festival cultural, musical i artístic "Pròleg". El programa d'activitats s'encetarà a les 17.30 hores de la tarda i s'allargarà fins les 3 de la matinada. Hi haurà tallers familiars, mercat d'artistes locals, actuacions musicals, així com una zona de restauració amb food trucks, un espai de venda de cervesa artesana i servei de barra. Entre les novetats que presenta aquestas edició hi haurà una mostra de música i dansa senegalesa a càrrec de l'Associació de Senegalesos de Cambrils, així com una taula rodona sobre cultura, música i territori.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament, Laura Mellau, ha manifestat que la voluntat és recolzar l'associacionisme dels joves i donar suport a l'organització de projectes. De fet, el suport a les entitats juvenils és una de les accions inclosa dins del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2026 (PMJC).

 

L’Apunt

Artistes que participaran al Festival Pròleg

Adala com a cap de cartell a la nit. Un dels principals noms de l’escena reggae catalana. Presentarà el seu nou disc Delta, publicat a finals del 2023, acompanyat de la seva banda. Delta, que agafa el seu nom de les ones delta del cervell, parla del subconscient, un subconscient col·lectiu format per totes les persones que ens envolten i ens han precedit, sense perdre les peculiaritats del projecte d’Adala: un missatge condensat en música i transformació que aporta una nova manera d’entendre l’art a través de la contracultura.

Meli Perea, cantant d’origen colombià establerta a les Terres de l’Ebre que el 2020 va iniciar el seu projecte en solitari. El 2023 va sortir el seu disc debut, Prisma, un diàleg entre el rap i els ritmes llatins, la música electrònica i els sons afrocolombians. Estil molt personal a través del freestyle i del folclore del Carib colombià.

Orquestrina Trama, música d’arrel tradicional del Pirineu i altres temes de composició pròpia. En formen part un grup de joves vinculats a la música i la cultura popular tradicional del Pirineu, amb l’objectiu de fer reviure melodies i cançons a les places i crear una festa per a tothom. L’espectacle és un concert que convida a tothom a ballar.

Teatre Arrossegat de Catalunya de la companyia Teatre Nu: Un espectacle familiar que posa en escena una companyia de teatre que es mou pel món per representar les històries més conegudes i estimades del repertori universal. S’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants per oferir un teatre popular mentre juga amb el públic.

Sound System: Música amb vinils entre artistes i al final de la nit.

Taller Familiar: Taller de botes del Circ de les Musaranyes, amb activitats diverses per jugar i interactuar amb barrils.

Comenta aquest article