Informació general

Serveis

La comparativa de l'estalvi d'aigua i la dimensió de la Torre del Port marca la campanya de platges més sostenibles

L'empresa Ingesol està instal·lant els cartells que expliquen a cambrilencs i turistes la mesura de la retirada de les dutxes i rentapeus

Per Redacció

Imatge d'un cartell de la campanya d'estalvi d'aigua, instal·lat a la platja d'Horta de Santa Maria
Imatge d'un cartell de la campanya d'estalvi d'aigua, instal·lat a la platja d'Horta de Santa Maria | Lluís Rovira i Barenys

Una de les novetats d'aquest estiu a les platges és l'absència de dutxes i rentapeus, una decisió del govern municipal que està sent fortament criticada a les xarxes socials. Des de l'Ajuntament de Cambrils s'ha explicat en diverses ocasions que aquesta mesura s'ha pres per fer front a la situació actual d'emergència climàtica i els episodis de sequera.

Al darrer ple ordinari, la regidora de Platges, Camí Mendoza, va apuntar que, tot i les pluges registrades en els últims mesos, la comarca del Baix Camp, junt amb el Priorat, és la que té més sequera. Per aquest motiu, i amb la voluntat d'apostar per un turisme més sostenible, l'equip de govern va retirar les dutxes i rentapeus per aconseguir un major estalvi d'aigua i conscienciar del valor que té aquest recurs limitat.

Aquesta acció s'ha vist reflectida en una campanya informativa a càrrec de l'empresa municipal Ingesol. Des de fa uns dies, a les platges cambrilenques hi ha instal·lats uns cartells en català, castellà, anglès i francès que expliquen la mesura amb una comparativa força curiosa. “A causa de la situació general de sequera, hem retirat les dutxes. Amb aquesta acció estalviem 23.500 m3 d'aigua”, es pot llegir al cartell.

Un estalvi que equival a dotze vegades el volum de la Torre del Port, que està dibuixada fins a dotze cops per reforçar aquesta comparativa. En aquest cartell també hi apareixen els logotips de l'Ajuntament, Ingesol i “Cambrils, Qualitat Ambiental”, la campanya de sensibilització cívica que es va posar en marxa a finals de 2022 i que posa de manifest els valors positius de les bones pràctiques per demanar el compromís de la ciutadania en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Infografia de les platges

D'altra banda, des del Departament de Platges s'ha editat un tríptic informatiu que exposa els motius de la retirada de les dutxes i els rentapeus. A més, es posa en valor la zona de protecció de la posidònia del Cavet i es detallen les normatives sobre la pesca amb canya, la platja de gossos o com actuar davant un albirament d'una tortuga marina i els seus nius a la platja.

Cal recordar que la temporada passada les platges cambrilenques no van comptar amb dutxes però sí amb rentapeus, que van estar operatius tot i la fase d'alerta per la sequera. No obstant, enguany s'ha decidit seguir els passos d'altres municipis com Mont-roig, Lloret de Mar, Palamós o Sant Pol, que han eliminat aquests serveis.


 

Comenta aquest article