Esports

Rem

Dos ors i una plata pel Club Rem Cambrils a la IX edició de l’Open Internacional Barcelona Coastal Rowing

Els remers cambrilencs brillen en una competició marcada per la seva dificultat i l’alta participació

Per Redacció

El tàndem de vogadors Xavi Blach i Giuliana Tuttolomondo (esquerra de la imatge), medalla d’Or en la categoria doble veterà mixt (C2X VMix)
El tàndem de vogadors Xavi Blach i Giuliana Tuttolomondo (esquerra de la imatge), medalla d’Or en la categoria doble veterà mixt (C2X VMix) | Cedida

El Club Rem Cambrils ha tornat a la competició que va marcar el seu debut fa un any demostrant progressió i determinació. El passat dissabte 20 de juliol, Barcelona va ser l’escenari del IX Open Internacional Barcelona Coastal Rowing – Trofeu Kanghua, organitzat com cada any pel Reial Club Marítim de Barcelona. En aquesta edició han participat prop de 50 embarcacions  en diferents categories. Una edició que ha destacat pel seu creixement en la participació respecte l’any passat i per les dificultats dels participants per seguir el recorregut.

Els remers del Club Rem Cambrils van participar a tres categories i van estar a l’alçada de les expectatives. En la categoria doble veterà masculí (C2X VM), en Joan Colell i el Guillermo Meier van demostrar la seva habilitat assegurant una segona posició molt merescuda i que va donar al club la medalla de plata. D’altre banda, Xavi Blach va obtenir l’or a la categoria individual veterà masculí (C1X VM). Finalment, el doble veterà mixt (C2X VMix) compost per la Giuliana Tuttolomondo i el Xavi Blach van tornar a la que va ser la seva primera regata portant aquesta vegada l’or a casa.

Aquesta competició té un significat especial per al Club Rem Cambrils, ja que va ser la primera en la qual va participar la secció de rem de mar del club. Des de llavors, el club ha apostat fortament per aquesta modalitat de rem, que serà olímpica en 2028. Des del Club Rem Cambrils volem agrair al Reial Club Marítim de Barcelona la organització de l’esdeveniment sent conscients de les dificultats de fer-ho a un entorn com el port de Barcelona.

Amb els resultats obtinguts, el club ja es prepara per participar als propers Campionats d’Espanya de Beach Sprints (26, 27 i 28 de Juliol a Santa Pola, Alacant) i Rem de Mar (9, 10 i 11 d’Agost a Guetxo, Biscaia) amb la intenció d’aprendre i marcar-se nous objectius per a la propera temporada. Des de aquí, desitgem sort als nostres remers i us convidem a descobrir aquest emocionant esport.

A dalt, diferents imatges de la regata i, a sota, el vogador Guillermo Meier medalla de plata en la categoria doble veterà masculí (C2X VM) conjuntament amb el vogador Joan Colell (absent en la imatge)

 

L’Apunt

Què es el rem de mar i en què es diferencia als Beach Sprints?

El rem de mar és una modalitat de rem que es practica a aigües obertes com oceans i mars. Encara que les embarcacions que es fan servir son les mateixes en les dues modalitats, mentre que el Beach Sprint es duu a terme en trams curts (500m), el rem de mar es desenvolupa en llargues distàncies (3km o 6km generalment) durant els quals les embarcacions han de seguir un circuit marcat per diverses boies.

El que fa espectacular aquesta modalitat és que es poden disputar mànigues amb un nombre elevat de barques (fins a 16 alhora), la qual cosa dificulta les entrades i sortides de boia durant el recorregut. És una modalitat que, a part de saber remar, requereix d’aptituds nàutiques, orientació, preparació física i estratègia per poder arribar a la meta entre els primers.

Comenta aquest article