Informació general

Obres

S'intensifiquen els treballs de l'hotel del Pòsit

L'empresa constructora ja està centrada en l'interior i la planta superior de l'edifici, on s'ubica la piscina

Per Cristina Sierra

Imatge aèria d'una grua treballant a l'edifici
Imatge aèria d'una grua treballant a l'edifici | Cedida

Les obres de l'hotel del Pòsit avancen a molt bon ritme. Després d'haver enllestit l'exterior de l'edifici, l'empresa constructora Units-4 ha intensificat els treballs a l'interior i la planta superior, on s'ubicarà la piscina. En les darreres setmanes, s'ha pogut constatar una gran activitat, també els dissabtes, per poder tenir acabat l'immoble de cara a finals d’any o principis de l’any vinent.

Ahir dimecres es va tallar el tram entre els carrers de Pau Casals i Barques per poder pujar, amb una grua, diferents materials per acabar la terrassa. En aquest espai, a més de la piscina, també hi haurà un pool bar i una sala amb mirador panoràmic per poder fer reunions.

Des que es van reprendre les obres, el passat setembre, la constructora no ha deixat de treballar per poder acabar el més aviat possible l'hotel de quatre estrelles. Els treballs es van reactivar després de més de dos anys i mig d’aturada per diferents problemes econòmics. Cal recordar que l’empresa promotora Natarent Cambrils va poder pagar el deute que tenia amb la constructora i que pujava a gairebé tres milions d’euros. 

Un cop es va solucionar aquest problema, el primer pas que va fer Units-4 va ser comprovar com estava l’edifici i els materials que s’havien utilitzat per a fer l’estructura després d’aquesta aturada. A més es van fer diferents modificacions tècniques i es va renovar la llicència d’obres que l’Ajuntament de Cambrils havia concedit a principis de 2020.

Més del 80% de l'obra executada

L’objectiu que es va marcar en aquell moment era tenir acabat l’edifici, amb una superfície de 4.200 m2, aquest passat juny, però no ha estat possible. Ara ja hi ha més del 80% de l’obra executada i s’han de fer treballs de pintura, enllestir les habitacions i també portar tot el mobiliari i elements de decoració.

Si es manté aquest bon ritme, l’hotel del Pòsit obrirà al públic deu anys més tard del que estava previst. El primer projecte anunciat, que es va presentar l’octubre del 2013, tenia un període d’execució de divuit mesos i una inversió de 15 milions d’euros. Una obra que tenia poc a veure amb la que s’està fent realitat, que dedicarà la planta baixa a una superfície comercial i també tindrà un restaurant.

També cal destacar que l’obra finalitzarà l’any en què es compliran vint anys de l’enderroc de l’edifici del Pòsit de Pescadors. Va ser el juny de 2005 quan les màquines van eliminar tot rastre d’aquest edifici històric que enguany hagués complert el seu centenari. 

Aquests dies s'està descarregant material per acabar d'adequar l'hotel del Pòsit (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article