Informació general

Serveis

Un grup de 22 treballadores de l'empresa de neteja dels edificis municipals protesta per la reducció d'un 25% de la seva jornada laboral

El regidor de Serveis, Alejandro Garcia, ha explicat que es tracta d'una situació provisional i que s'està treballant per recuperar, el més aviat possible, el 100% del contracte inicial

Per Berta Ruiz

Un grup de treballadores afectades per la reducció laboral i salarial, ahir al matí, a la sala de plens
Un grup de treballadores afectades per la reducció laboral i salarial, ahir al matí, a la sala de plens | Berta Ruiz

Un grup de treballadores de l'empresa de neteja Clanser –contractada per l'Ajuntament de Cambrils per a la neteja de diversos edificis municipals– es va concentrar, ahir a l'edifici consistorial, per protestar contra la reducció d'un 25% de la seva jornada laboral amb la corresponent disminució del seu sou. Aquesta situació afecta un total de 22 treballadores que es fan càrrec de la neteja de l'edifici de l'Ajuntament, de la Biblioteca Municipal, del Centre Cultural, del centre Les Basses i del Casal Municipal de la Gent Gran.

Una de les treballadores afectades, Cristina Caño, va explicar a revistacambrils.cat que, "el problema és que s'han gastat el pressupost que ja estava signat i destinat al tema de la neteja per pagar altres coses. Ens veiem obligades a fer reducció de la jornada laboral en un 25% amb la corresponent reducció del sou. Hi ha algunes companyes que fan 8 hores, però n'hi ha d'altres que en fan moltes menys". Una altra de les treballadores, Sílvia Aravena, afegia que, "hem acceptat reduir la jornada perquè no fessin fora a ningú. La majoria de nosaltres hem acceptar reduir aquestes hores perquè no acomiadessin a ningú". Totes dues van assegurar que hi ha companyes a les quals la decisió els hi afecta molt. A més van afegir que la neteja dels edificis es veurà afectada perquè no es pot fer la mateixa feina tenint menys hores per fer-la.

Les treballadores, que ahir es van reunir amb l'empresa per conèixer les noves condiciones horàries i salarials, van assegurar que la situació es podria allargar durant un any. 

Una situació "provisional" a falta d'una modificació de crèdit per recuperar el 100% del contracte inicial

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Serveis de l'Ajuntament, Alejandro Garcia, ha sortit al pas per explicar que es tracta d'una situació "provisional" i que no s'allargarà massa en el temps. "Ho arreglarem quan abans millor i serà bastant immediat". L'explicació de tot plegat és que, "s'havia de fer la pròrroga del contracte del servei de neteja però per fer-la calia fer una modificació prèvia del pressupost amb una modificació de crèdit per tal de poder farcir la partida d'aquest servei de neteja. Estem parlant d'uns 51.000 euros més. Ens hem endarrerit una 'miqueta' i no hem arribat a temps per a les dates en les què havíem de fer formalment la pròrroga. Aquesta modificació de crèdit ja l'estem tirant endavant i, per tant, aquesta reducció és provisional i tornarem amb contracte inicial".

El regidor de Serveis ha afegit que, "formalment s'ha notificat que no es podia fer la pròrroga, perquè és el que diu la norma, i s'ha interpretat com si s'hagués rescindit, però no és així. No hem deixat de treballar en aquest tema. Modificarem la pròrroga per poder tornar al 100%".

Comenta aquest article