Societat

Festes

La Llosa dona el tret de sortida a una intensa programació festiva

El pregó, a càrrec de Fina Pascual, l'elecció de pubilles i hereu, la cercavila amb la Galera, el sopar veïnal i ek ball amb l'orquestra Bolero van ser els actes d'ahir

Per Lluís Rovira i Barenys

La Galera i els timbalers dels Cagarrieres, ahir, a l'inici de la cercavila pel barri
La Galera i els timbalers dels Cagarrieres, ahir, a l'inici de la cercavila pel barri | Lluís Rovira i Barenys

La Llosa va encetar, ahir al vespre, la programació festiva del Barri. El tret de sortida el va donar el pregó que en aquesta ocasió va anar a càrrec de Fina Pascual, veïna del barri des de fa molts anys. Ella mateixa va explicar la seva arribada i la seva vinculació amb el barri i amb l’associació de veïns de la que n’ha format part durant sis anys. En aquest sentit, Fina Pascual va fer un recordatori de la intensa activitat que porta a terme l’Associació de Veïns del Barri de la Llosa al llarg de l’any. En un altre apartat del seu discurs, va fer un repàs dels dèficits estructurals que arrossega el barri i va demanar que les solucions de les que tant es parla no s’eternitzin, aprofitant que l’estaven escoltant l’alcalde i diversos regidors de l’Ajuntament. Finalment va cloure el seu pregó demanant als veïns del barri que participin i que col·laborin amb l’entitat veïnal. L’alcalde -Alfredo Clúa-, per la seva part, va ser convidat a pujar a l’escenari i va dir, davant els veïns, que no volia repetir promeses que ja s’han fet i que quan tinguin els projectes que s’han de fer al barri a punt, ja ho presentaran. En aquest sentit, va reconèixer que l’administració és lenta. A banda, Clúa va aprofitar l’ocasió per felicitar la pregonera i, també, la presidenta de l’Associació de Veïns, Montse Barnet i va elogiar la seva tasca i el seu tarannà.

Pubilles, hereu, cercavila, sopar i ball

La programació festiva va seguir amb l’elecció de les pubilles i l’hereu del barri i, posteriorment, es va donar la sortida a la cercavila amb la Galera, sense foc, i acompanyada dels timbalers Cagarrieres, que van recórrer els carrers de la Llosa. Més tard es va fer el sopar veïnal a la fresca i la festa es va rematar amb el ball a càrrec de l’orquestra Bolero i amb l’actuació de la cantant cambrilenca Irene Colmenero.

La programació festiva segueix durant tot el dis d'avui i de demà, que es clourà amb el ball final amb la Boomerang Bang i el cantant Mario Olivo.

Fina Pascual, en un moment del seu pregó (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Pubilles, hereus i la resta de candidats, ahir, a l'escenari de les festes (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Veïns fent els preparatius del sopar veïnal (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article