Informació general

Sector pesquer

Cambrils acollirà la 1a Jornada de l'Economia Blava per abordar el futur del sector pesquer

Aquesta jornada ha rebut el finançament del Fons Europeu Marítim de Pesca i Aqüicultura, juntament amb una ruta immersiva del Patronat de Turisme i la publicació d'un monogràfic a càrrec del Museu d'Història

Per Berta Ruiz

Imatge d'unes barques d'arrossegament entrant al port de Cambrils, a principis d'aquest mes de juliol
Imatge d'unes barques d'arrossegament entrant al port de Cambrils, a principis d'aquest mes de juliol | Andreu Dalmau

Cambrils acollirà, el proper 3 d'octubre, la 1a Jornada de l'Economia Blava. Serà un espai de trobada entre el sector públic i privat per posar sobre la taula el present i el futur d'aquest sector econòmic tan arrelat a quatre municipis costaners de la Costa Daurada com són Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell, els quals formen part del GALP (Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Daurada). Així ho anunciava la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Neus Cárdenas, a la sessió plenària del passat divendres arrel d'un punt de tràmit sobre temes d'organització interna del GALP.

De fet, la pròpia regidora va explicar que, "és una bona oportunitat per explicar què és el GALP, un Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Daurada del qual en formem part aquests quatre municipis juntament amb les seves respectives confraries de pescadors. L'interès de formar-ne part és impulsar el sector pesquer i donar suport a l'economia blava". En aquest punt, Cárdenas va comentar que l'Ajuntament de Cambrils es va presentar a les convocatòries del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) i se li han concedit tres subvencions per impulsar diversos projectes: la regidoria de Promoció Econònica de l'Ajuntament rebrà un import de 5.508 euros per impulsar aquesta 1a Jornada de l'Economia Blava; el Patronat de Turisme rebrà 13.241 euros i el Museu d'Història rebrà 4.940 euros.

Ruta immersiva de les tradicions marineres i monogràfic a la revista Camins

En el cas, del Patronat de Turisme servirà per finançar una ruta immersiva per les tradicions marineres i arts de pesca de Cambrils. Mentre que el Museu d’Història aprofitarà aquesta injecció econòmica per a la publicació d’un monogràfic a Camins. Revista del Patrimoni Cultural de Cambrils dedicada al paper de les dones a la comunitat pescadora.

El punt va rebre el suport unànime de tots els grups. El portaveu de l'NMC, Oliver Klein, va apuntar: "som uns fervents creients del GALP. És un instrument molt important per recolzar a la Confraria de Pescadors i la seva activitat en moments difícils. He de reconèixer que quan la Camí Mendoza va ser alcaldessa i jo, posteriorment, com alcalde vam posar les bases perquè aquest grup estigui en marxa avui en dia. És un sector molt cambrilenc i també molt necessitat. Tot el que sigui obtenir subvencions i empoderar el sector serà molt positiu. Tot i això, crec que falta benzina per a un sector que està en un moment d'urgència. Esperem que no quedi en paraules i que també es passi als fets".

Per cloure, la regidora de Promoció Econòmica va puntualitzar que, "s'han presentat 21 projectes en aquesta convocatòria i la majoria són d'empresa privada. Jo he explicat els tres projectes que són de l'àmbit municipal. Hi ha projectes productius en la línia d'impulsar tot aquest sector".

Comenta aquest article