Societat

Festes

La Llosa tanca unes festes de barri caracteritzades per la gran participació veïnal

Durant tres dies, des de divendres a diumenge, s'ha desplegat una intensa programació festiva

Per Lluís Rovira i Barenys

El jurat, ahir a la tarda, fent el tast de les truites presentades
El jurat, ahir a la tarda, fent el tast de les truites presentades | Lluís Rovira i Barenys

El barri de la Llosa ha tancat una nova edició de les seves festes que enguany i de manera destacada, s'han caracteritzat per una gran participació veïnal. La presidenta de l'Associació de Veïns del Barri, Montse Barnet, així ho va destacar i des de la mateixa junta de l'entitat organitzadora es va ressaltar que aquest és un dels sentits de la festa, el de cohesionar la gent al barri i, al mateix temps, fer poble. A més, també es va posar en valor que uns 25 veïns dle barri han aprofitat els dies de festa per fer-se socis de l'entitat. La programació festiva es va posar en marxa el passat divendres, amb el pregó a càrrec de la veïna Fina Pascual, l'elecció de les pubilles i l'hereu, la cercavila amb la Galera i els Cagarrieres, el sopar veïnal i el ball amb l'orquestra Bolero i l'actuació de la cantant cambrilenca Irene Colmenero.

Gran varietat d'actes festius

Els actes del dissabte al matí es van encetar amb la bicicletada popular que en aquesta ocasió va aplegar fins a 41 ciclistes. Posteriorment es va fer l'esmorzar barbacoa i el matí del dissabte es va complementar amb la trobada de xapes de cava i els jocs infantils per a la canalla. El dissabte a la tarda va tenir lloc l'actuació de Sonsin Show Magic Clown i es va celebrar un multitudinari bingo veïnal. A la nit hi va haver música a càrrec de Yamile Wilson Band i la cantant 80s.

Ahir diumenge es va encetar la programació festiva amb l'esmorzar popular amb xocolata amb coca. Cal dir que, tal i com han apuntat des de l'organització, enguany es va acabar tota la xocolata a diferència dels anys anteriors. També ahir al matí es va fer una sessió de mini disco infantil i una competició de petanca. Ahir al vespre va tenir lloc el ja tradicional concurs de truites que en aquesta ocasió va comptar amb un total de 16 participants. El jurat va premiar la truita elaborada per Aingeru Benito pel seu sabor i la que va fer María José García, pel seu disseny de presentació. Tota la resta de concursants van rebre obsequis per la seva participació. Tot seguit es va celebrar un nou bingo veïnals, de nou força concorregut. El fi de festa va anar a càrrec de la Boomerang Band i el cantant Mario Olivo. Un espectacle pirotècnic va posar el punt i final a les festes.

Un moment del bingo veïnal, ahir, al carrer de les Margarides del barri de la Llosa (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Participants a la marxa ciclista del barri de la Llosa (Foto: Josep M. Vilardell)
Remullada amb escuma dins dels entreteniments per a la canalla (Foto: Josep M. Vilardell)
Un moment de la trobada d'intercanvi de xapes de cava (Foto: Josep M. Vilardell)
Espectacle per la canalla a les Festes de la Llosa (Foto: Josep M. Vilardell)

 

Comenta aquest article