Cultura

Patrimoni

La contractació d'una empresa externa permet la reobertura del Molí de les Tres Eres i la Vil·la Romana de la Llosa

El contracte pel servei d'atenció al públic d'aquests dos espais s’ha iniciat aquest dimarts 30 de juliol del 2024 i finalitzarà el 30 de juny de 2026

Per Redacció

L'horari d'obertura de la Vil·la Romana de la Llosa és: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h; diumenge i festius d’11 a 14 h.
L'horari d'obertura de la Vil·la Romana de la Llosa és: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h; diumenge i festius d’11 a 14 h. | Cedida

Aquesta setmana s’han reobert a la visita pública i en horari regular d’estiu dos dels espais patrimonials cambrilencs gestionats pel Museu d’Història de Cambrils. Es tracta de la seva seu principal al Molí de les Tres Eres, que estava tancat a la visita ordinària des del passat mes de maig, i també de l’extensió de la Vil·la Romana de La Llosa, que no acollia visites regulars des de la tardor de 2022. Cal destacar que, en els dos espais, s’han continuat programant activitats puntuals i han estat oberts a visites concertades, especialment d’escolars de Cambrils, gràcies al personal del Museu.

El contracte pel servei d'atenció al públic d'aquests dos espais s’ha iniciat aquest dimarts 30 de juliol del 2024 i finalitzarà el 30 de juny de 2026. Aquesta adjudicació per dos anys a l'empresa Iber permet donar seguretat i estabilitat a la funció museística del Museu d’Història de Cambrils. Les visites del Molí de les Tres Eres s’afegeixen a les de la Torre del Port, espai que s’ha mantingut obert.

La recuperació de les visites individuals al Molí i a La Llosa ha estat fruit de la finalització i adjudicació, en coordinació amb l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, d’un contracte administratiu del Servei d’atenció al públic del Museu d’Història de Cambrils a l’empresa Iber. Arqueologia, patrimoni i turisme SL. Iber és una empresa del Camp de Tarragona, amb una trajectòria rellevant en la gestió d’espais patrimonials públics importants d’administracions com la Generalitat de Catalunya i d’ajuntaments del nostre entorn.

Així doncs, el Museu d’Història ofereix una proposta que disposa d'un horari ampliat, de dimarts a diumenge. L’entrada ordinària a tots tres edificis és de 2 euros i els horaris actuals d’estiu són els següents, amb interessants exposicions temporals també visitables:

MOLÍ DE LES TRES ERES

Exposicions permanents: Molí de les Tres Eres: testimoni viu del passat i Cambrils: els orígens

Exposició temporal Tesorito de llet d’Olga Mateu Colet

Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 21h; diumenge i festius d’11 a 14 h.

TORRE DEL PORT

Exposició temporal Punt de no retorn de Sergi Reboredo

Horari : de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 21h; diumenge i festius d’11 a 14 h.

VIL·LA ROMANA DE LA LLOSA

Horari d'obertura: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h; diumenge i festius d’11 a 14 h.

Comenta aquest article