Societat

Festes

El Barri Antic s'engalana per les seves festes (conté galeria)

Un bingo casteller, el pregó i un taller de balls folk donen el tret de sortida a la programació

Per Cristina Sierra

Ignasi Martí va ser l'encarregat de fer el pregó de la trentena edició de les festes
Ignasi Martí va ser l'encarregat de fer el pregó de la trentena edició de les festes | Cristina Sierra

Aquest cap de setmana, el Barri Antic s'engalana per viure la trentena edició de les seves festes de barri. Els actes es van iniciar ahir a la tarda amb un bingo casteller, el pregó a càrrec del president de l'Associació de Veïns del Barri Antic El Portal, Ignasi Martí, i un taller de balls folk i tradicional a càrrec de Núria Navàs.

La seu dels Xiquets de Cambrils donava el tret de sortida a la programació amb un divertit bingo que va comptar amb la participació d'una cinquantena de persones. Tot seguit, a la plaça de la Vila, Ignasi Martí era l'encarregat de pronunciar el pregó que va aplegar a diversos veïns i veïnes.  "En un municipi contínuament canviant com Cambrils, quan arriba el dia que unes festes com les nostres celebren el seu 30 aniversari és un motiu d'orgull i de celebració (...) Aquí estem, persistint amb la nostra identitat com a barri en unes festes senzilles, però autèntiques, on valorem la proximitat i el veïnatge", va afirmar.

Record per a totes les persones que han format part de la junta de l'associació 

El president de l'entitat també va voler fer un reconeixement a tots els presidents: Ramon Ortiga Vidal, Joan Canaldas Fargas, Eleuteri Piñol Vicente i Joan Carles Massagué. També va citar la junta fundacional de l'associació i la quarantena de veïns i veïnes que al llarg d'aquestes tres dècades han estat membres dels diferents mandats. "Sense ells hauria estat impossible arribar a les festes d'enguany", va dir Martí, que va voler fer un esment especial per Montse Cros Estrada, que ha format part de l'entitat des del primer dia. 

"Des de l'associació seguirem creant teixit de barri, persistint amb les reivindicacions pendents com ho és reivindicar la singularitat dels nostres carrers i places com a un dels patrimonis cambrilencs més preuats", va manifestar el president, que va fer una crida a la gent a fer-se soci i a participar activament amb l'entitat.

De la visita guiada al clàssic Ball del Fanalet

Els actes continuaran avui dissabte al matí amb una visita guiada pel barri. El director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí, farà aquest recorregut que s'iniciarà a la Torre del Llimó i on els visitants podran descobrir detalls molt curiosos dels diferents carrers. La ruta finalitzarà al local de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils, on es farà un vermut musical amb PD Macarroni.

A la tarda, els més petits podran fer uns tallers creatius amb Chic Shop a la plaça de la Vila. També uns tallers de les entitats cambrilenques Amics de la Sardana, Ball de Bastons i Colla Gegantera Tota l'Endenga. Seguidament, se celebrarà el tradicional sopar veïnal, que comptarà amb la música i ballaruca amb PD Patu i el clàssic Ball del Fanalet, on se sortejarà una cistella de productes de VerdCam Fruits i De l'Hort a l'Olla en benefici de l'associació cambrilenca Antian.

Demà diumenge la festa finalitzarà amb el concert de Xavier al bar-restaurant Vil·la Paquita. El cantant oferirà diferents versions de cançons catalanes conegudes.