Cultura

FIMC

Els mallorquins Suasi captiven, a peu de carrer, a desenes de cambrilencs i turistes (conté galeria)

La plaça del Pòsit acull el segon concert del Festival Internacional de Música, que es va veure afectat per la pluja

Per Cristina Sierra

Actuació dels Suasi a la plaça del Pòsit, ahir al vespre
Actuació dels Suasi a la plaça del Pòsit, ahir al vespre | Cristina Sierra

El concert íntim del grup mallorquí Suasi va protagonitzar, ahir al vespre, la segona jornada de la 49a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. La banda, liderada per Pep Suasi, va captivar amb el seu rock and roll i folk americà a la plaça del Pòsit, que es va anar omplint de cambrilencs i turistes que van gaudir amb una original proposta a peu de carrer.

El grup va prescindir de l’escenari que s’instal·la normalment per oferir aquest tipus d’acuacions i va preparar una posada en escena que, a mesura que s’anava ponent el sol, guanyava màgia amb el seu joc de llums. A poc a poc, els assistents s'anaven acostant una mica més al grup, que els animava a ballar amb els temes que formen part del seu cinquè disc, Peces d’Antiquari.

Com va explicar Pep Suasi, la formació plantejava aquest concert d’uns quaranta-cinc minuts de durada com si fos "una cita a cegues", ja que eren conscients que a Cambrils no eren tan coneguts. "Presentar-vos les nostres cançons ens fan sentir propers a vosaltres", va dir el músic. 

La banda ha volgut exportar als concerts que tenen programats a Catalunya aquest format íntim que van iniciar a Mallorca,  en concret, a l’hora del vermut. Una proposta on es pot veure l’evolució musical d’aquest grup, que es va crear fa quinze anys i que ha passat del rock més clàssic a un encisador folk americà. 

Els Suasi havien preparat dos concerts gratuïts a la plaça del Pòsit, però malauradament només es va poder dur a terme el de les 20.30 hores, ja que poc abans de les 22 hores, quan estava previst la segona actuació, un fort xàfec va obligar a suspendre-la.

El Festival Internacional de Música continuarà aquesta nit, a les 22 hores al Parc del Nou Cambrils, amb el concert gratuït de La Prenda Roja. El grup, format per Cistina López, Sara Sambola i Ana Brenes, presentarà el seu disc homònim replet de temes de flamenc.