Cultura

Festival Internacional de Música de Cambrils

El Festival de Música i el flamenc arriben al Nou Cambrils de la mà de La Prenda Roja (Conté Galeria)

El trio va presentar el disc que porta el nom del grup davant un públic entregat que no va escatimar en ‘olés’

Per Andreu Dalmau

La Prenda Roja, durant la interpretació de la seva cançó 'La Alhambra'
La Prenda Roja, durant la interpretació de la seva cançó 'La Alhambra' | Andreu Dalmau

El parc del Nou Cambrils es va tenyir de vermell amb el concert de La Prenda Roja. El Festival Internacional de Música de Cambrils aterrava en aquest espai i ho va fer al so del flamenc. El FIMC va canviar de format per arribar a noves localitzacions, ampliar els gèneres musicals i abaratir el cost dels concerts... Doncs aquest va ser l’exemple perfecte del nou paradigma.

Era nit fosca al Nou Cambrils quan els primers acords de guitarra van començar a sonar des de darrere de l’escenari. La Prenda Roja és un trio de dones —Cristina López, Sara Sambola i Ana Brenes— acompanyades per un percussionista i un guitarrista que ofereixen la visió més tradicional del gènere a la vegada que experimenten amb fusions, com per exemple, amb la electrònica. El seu primer disc, que porta el nom del grup, va ser presentat davant un públic d'unes dos-centes persones que no va escatimar en olés. Tampoc van faltar temes clàssics coneguts per tots els amants del gènere.

A través d’una música tant emocional com el flamenc, les cantants van anar obrint-se en canal amb temes i interpretacions que posaven la pell de gallina. Tanmateix, també va haver-hi temps per passar-ho bé. Les rumbes van ser les cançons més ben rebudes pel públic que es va animar a ballar al ritme de las palmas que ressonaven a dalt i a sota de l’escenari. Una simbiosi entre públic i artistes que es va anar fent cada vegada més evident i que va acabar amb una de les artistes exclamant: “viva el flamenco y viva Cambrils”.

El Festival Internacional de Música de Cambrils continua avui, a les 22 hores, a la Torre del Llimó amb el concert de Pepe Rivero i Ángela Cervantes. Les entrades costen 20 euros i es poden adquirir a la web del festival. Demà continua el certamen, també a  la Torre del Llimó, amb l’espectacle de Barencia.