Cultura

FIMC

Pepe Rivero i Ángela Cervantes homenatgen a Sylvia Rexach a la Torre del Llimó (Conté galeria)

El pianista cubà i la cantant eivissenca descobreixen l’obra de l’artista porto-riquenya en el quart concert del Festival Internacional de Música de Cambrils

Per Cristina Sierra

Pepe Rivero i Ángela Cervantes ahir, a la Torre del Llimó
Pepe Rivero i Ángela Cervantes ahir, a la Torre del Llimó | Cristina Sierra

El pati de la Torre del Llimó va acollir, ahir a la nit, el quart concert -i primer de pagament- de la 49a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. Prop d’una setantena de persones van gaudir de la proposta musical de Pepe Rivero i Ángela Cervantes, que van presentar el seu disc Olas y Arenas, un projecte dedicat a Sylvia Rexach, l’artista porto-riquenya d’origen català dels anys 50-60. 

El pianista i compositor cubà i la cantant eivissenca van rememorar el llegat de Rexach, una dona avançada al seu temps que cantava per a l’alliberament feminista i que va morir amb només trenta-nou anys. Els artistes van animar al públic a descobrir l’obra d'aquesta porto-riquenya "compromesa amb l’art", que va deixar escrits una cinquantena de boleros i que va publicar només un àlbum Sylvia Rexach canta a Sylvia Rexach (1958).

Durant l’hora que va durar el concert es van poder escoltar cançons que eren una fusió de la música caribenya, el jazz i la Mediterrània, com Mis sueños o Di, Corazón, el primer tema que Rexach va escriure amb tretze anys. Com va explicar Cervantes, el pianista va ser l’encarregat dels arranjaments jazzístics dels boleros de la porto-riquenya, que estan recollits a l’àlbum que van enregistrar l’agost del 2021.

La Torre del Llimó serà de nou l’escenari, aquesta nit, del concert de Barencia, una ciutat imaginària, un punt a mig camí entre Barcelona i Florència. Els assistents descobriran una fusió singular de diferents tradicions, una alquímia màgica que crea un espectacle de trobada entre la música i el ball, entre el flamenc i el jazz. El preu de l’entrada és de 15 euros.