Informació general

Inversions

L'Ajuntament invertirà 25.000 euros en la instal·lació de plaques solars a la coberta de l'edifici consistorial

Aquesta inversió va finançada amb 14.000 euros d'una subvenció de la Diputació de Tarragona més 11.000 euros procedents del romanent de tresoreria

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'edifici consistorial
Imatge d'arxiu de l'edifici consistorial | Berta Ruiz

L'Ajuntament invertirà 25.000 euros en la instal·lació de plaques solars a la coberta de l'edifici consistorial. Aquesta inversió es donava a conèixer, aquest passat divendres en sessió plenària, arrel de l'aprovació de la modificació de crèdits número 12 del pressupost municipal en vigor per un import exacte de 24.983,50 euros. Segons va apuntar el regidor d'Hisenda, Aleix Rom, "aquesta inversió arriba en pro de la modernització i la cura dels edificis municipals. Una part d'aquests 25.000 euros ve finançada per una subvenció de la Diputació de Tarragona per un import de 14.000 euros i, per altra banda, 11.000 euros que es financen amb el romanent de tresoreria per a despeses generals. Amb aquesta acció avancem en matèria d'estalvi energètic i de la qual tindrem una ràpida amortització".

El punt va rebre el vot favorable de l'NMC, l'abstenció de VOX i el vot en contra del PP.

Renovació del conveni entre l'Ajuntament i l'Agència Tributària de Catalunya

D'altra banda, un altre dels punts de tràmit de la sessió plenària va ser la renovació del conveni –per un període de 4 anys fins a l'any 2028– entre l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència Tributària de Catalunya. El regidor d'Hisenda va apuntar que una de les novetats és que s'afegeix un nou servei de subhastes. Aquest conveni pretén incrementar l'eficàcia i l'eficiència en la gestió pública dels tributs.

En aquest punt, el regidor del PP, David Chatelain, va recordar que ell mateix com a regidor d'Hisenda va impulsar la signatura del conveni, l'any 2022, amb "la finalitat d'intercanviar dades amb trascendència tributària i millorar la formació dels professionals del departament". En una mateixa línia es va expressar el portaveu de l'NMC, Oliver Klein, qui també va donar suport al punt. VOX també va donar el vistiplau.

8.000 euros en factures pendents de pagament

Finalment, el ple va aprovar un total de cinc Reconeixements Extrajudicial de Crèdit (REC), és a dir, factures pendents de pagament per un import total de 8.010 euros corresponents al Patronat de Música, al departament de Medi Ambient, al departament d'Espai Públic i Sostenibilitat i del Patronat de Turisme.

Comenta aquest article