Informació general

Personal

El ple aprova la creació de la figura de director/a i la de subdirector/a del Patronat de Turisme

Fins ara, la gerència del Patronat de Turisme estava vinculada a un càrrec de confiança i, des del govern, s'ha iniciat el tràmit per convertir aquesta figura en un lloc tècnic

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils | Arxiu

El ple extraordinari celebrat el passat divendres va abordar diversos punts en matèria de Personal. El govern va defensar la urgència de la convocatòria extraordinària al·legant que són temes que cal desencallar el més ràpid possible. Un d'aquests va ser la modificació de les fitxes de la RLT (Relació de Llocs de Treball) del Patronat de Turisme. Segons va exposar la regidora d'Organització, Gemma Balanyà, "des de l'any 2019 fins a l'actualitat s'han produït tota una sèrie de canvis al Patronat que fan necessària l'organització dels diferents llocs de treball existents. I sobretot, tenint en compte que s'han assumit noves funcions que impliquen una revisió d'aquesta RLT i, fins i tot, la creació d'altres, com per exemple, la reorganització del personal eventual". Tal com va dir la regidora d'Organització, "fins ara, la gerència estava vinculada a una figura exclusivament de personal eventual/càrrec de confiança i, moltes vegades s'ha comentat que aquest lloc hauria de ser tècnic".

Es crea la figura de director/a i subdirector/a

La regidora d'Organització va desgranar les fitxes descriptives que es modifiquen dins del Patronat. Les dues principals són: "l'amortització del lloc de treball de director/gerent que és personal eventual/càrrec de confiança i el transformem en la creació d'una nova fitxa com a director/a del patronat. Aquest lloc s'haurà de cobrir per capacitat, mèrit i igualtat i amb un procés de selecció al qual s'hi podrà presetnar qui vulgui. D'altra banda, també s'amortitza el lloc de treball d'adjunt a gerència que es transforma en un lloc de subdirector/supervisor/a de qualitat". Balanyà va afegir que "la revisió de les noves funcions significa una nova dotació econòmica d'aquests llocs. S'ha amb en negociació amb els representants sindicals del Patronat".

Isabel Segarra (VOX): "La modificació de la RLT del Patronat de Turisme suposa un increment d'un 48% del cost del personal"

En el torn de l'oposició, la portaveu de VOX, Isabel Segarra, va explicar que, "és un tema important a resoldre tenint en compte els desajustos que hi ha al Patronat, però considerem que la via adoptada no és la correcta. No podem acceptar que s'intenti resoldre una situació de desajustos creant un problema. A més, la modificació de la RLT del Patronat de Turisme suposa un increment d'un 48% del cost del personal. S'està fent un joc de trilers amb el tema de crear llocs i modificar llocs". VOX va votar en contra.

David Chatelain (PP): "El sou de director/a del Patronat passa dels 45.000 als 54.000 euros i el de subdirector/a passa dels 27.000 als 40.000 euros"

En una mateixa línia, el portaveu del PP, David Chatelain, va lamentar que, "per intentar resoldre un problema se n'està generant un de nou". El regidor popular també va criticar que "la voluntat de fer participar a l'oposició brilla per la seva absència i, a més, es passa per tràmit d'urgència en ple mes d'agost i sense les explicacions necessàries. Instem a rebutjar aquesta proposta abans no es respectin els principis de legalitat, transparència i participació". En aquest punt, Chatelain va incidir que, "aquesta proposta implica un augment significatiu de les retribucions. Per exemple, el sou de director/a del Patronat passa dels 45.000 als 54.000 euros i el de subdirector/a passa dels 27.000 als 40.000 euros. És un augment considerable de la despesa pública".

Chatelain va cloure la seva intervenció dient que, "falta rigor administratiu, es produirà un increment de les despeses salarials, la transparència del procés és insuficient i, a més, es pot produir un possible frau de llei. Tot plegat són motius suficients per rebutjar la proposta. Exigim un procés transparent i justificat. Aquesta política d'apagar focs i generant d'altres només porta greuges comparatius".

Oliver Klein (NMC): "Creiem que hi ha la voluntat d'arreglar un problema"

Oliver Klein, portaveu de l'NMC, va avançar el vot d'abstenció del seu grup. "Creiem que hi ha la voluntat d'arreglar un problema, tot i que part de culpa de la tardança de tot plegat és de l'anterior regidor de Recursos Humans, que era l'actual alcalde. I, per tant, no s'entèn perquè avui ens ho porten d'urgència. Per part nostra no posarem pals a les rodes; aquesta modificació de les fitxes de la RLT és potestat del govern i, d'aquí a que es pugui dur a terme amb total solvència encara hi ha un llarg recorregut. Caldrà fer molta feina i esperem que això no comporti un frau de llei".

Camí Mendoza, regidora de Turisme: "Des del govern estem buscant opcions per resoldre aquesta situació que considerem injusta per a l'equip del Patronat"

Per respondre a l'oposició, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, va puntualitzar que "avui no estem designant les retribucions". "Tots els membres que estem aquí som coneixedors de la història dificultosa per la qual passa el persona de Turisme des de fa molts anys. I també saben de la importància del turisme a Cambrils. Des del govern estem buscant opcions per resoldre aquesta situació que considerem injusta per a l'equip del Patronat. Seguirem fent els passos pertinents".

Comenta aquest article