Cultura

FIMC

«Salut», reivindicació i històries de vida amb Las Karamba (conté galeria fotogràfica)

El parc del Pescador va acollir el sisè concert del Festival Internacional de Música amb Las Karamba, que presentaven el seu darrer disc "Te lo digo cantando"

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Karamba, ahir, a l'escenari del Parc del Pescador
Les Karamba, ahir, a l'escenari del Parc del Pescador | Lluís Rovira i Barenys

"La música és salut" va explicitar la veu cantant de Las Karamba entre cançó i cançó, en el concert d'ahir a la nit celebrat al Parc del Pescador i que era el sisè del Festival Internacional de Música, A més de salut, també és reivindicació i una manera de dir "aquí estem i així som", com van voler deixar clar les sis components de Las Karamba (amb K, com puntualitzava sovint la cantant). L'aforament del parc del Pescador no es va omplir però sí que va reunir un públic incondicional i entregat que es va passar bona part del concert ballant al ritme de la música. Las Karamba es troben en la gira de presentació del seu darrer treball, que és el segon disc que fan, i que porta per títol "Te lo digo cantando". Les cançons abasten una barreja de diferents estils que van des del bolero al reggaeton, la salsa, la rumba i el rap amb la particularitat que tot el repertori de las Karamba és de creació pròpia.

Grup nascut l'any 2018 a Barcelona

El grup Las Karamba es va fundar l'any 2018 a Barcelona, fruit de la trobada de les sis components del grup que representen sis històries de vida on hi ha "migracions, herències musicals, i maternitats subversives i diverses, amb la intenció de perseguir somnis, experimentar el potencial i la sensibilitat, de reivindicar el paper de la dona, del compromís amb la música" tal com s'afanyen a deixar clar en els seus missatges. El grup el formen les germanes veneçolanes Ahyvin Bruno (veu i güiro), Ahylin Bruno (congas i cors), la cubana Liviet Ojeda (baix i cors), l'argentina Natasha Arizu (teclat i cors) i dues representants dels Països Catalans, la gironina, de Celrà, Rita Baulida (timbal) i la valenciana Maria Gil (flauta).

El seu primer disc "Camino Así", publicat el 2021, els va obrir les portes i camins que els han permès crear experiències úniques i actuacions per gran part d'Europa, així com els seus primers concerts a Querétaro a Mèxic. "Te lo digo cantando", estrenat el passat mes d'abril, és un disc que pretén explicar les penes amb alegria amb les seves nou cançons amb una referència a la cantant Celia Cruz.

El Festival Internacional de Música segueix la seva singladura avui, amb el concert d'Andrea Motis, a partir de les 22h, també al parc del Pescador.

Comenta aquest article

Galeries relacionades