Informació general

Protesta

CCOO denuncia que les treballadores que netegen el Palau Municipal d'Esports no han cobrat aquest mes de juliol

El sindicat acusa a l'empresa AEMA HISPÁNIC de tenir una «manca de respecte envers les treballadores» i a l'Ajuntament de «no oferir cap resposta positiva»

Per Andreu Dalmau

Imatge d'arxiu del Palau Municipal d'Esports
Imatge d'arxiu del Palau Municipal d'Esports | Lluís Rovira i Barenys

Comissions Obreres denuncia la situació d'incompliment de pagaments i altres irregularitats comeses per l'empresa AEMA HISPÁNICA, responsable de la neteja del Palau Municipal d'Esports. Segons el sindicat, aquesta empresa ha demostrat “de manera reiterada” una “manca de respecte envers les treballadores amb impagaments habituals” i apunta que les treballadores, a dia 7 d'agost, no han rebut les nòmines corresponents al mes de juliol ni la paga extra d'estiu.

El tema havia sortit en els dos darrers plens ordinaris, arrel de les preguntes del cap de l'oposició, Oliver Klein. Camí Mendoza, regidora d'Esports, va explicar aleshores que durant el mes de juliol s'havia estat fent seguiment del compliment del contracte per part de l'empresa, tant pel que fa als serveis que presta com al pagament de les nòmines. Mendoza afirmava fa una setmana –i, per tant, abans que les treballadores haguessin de cobrar la seva nòmina– que l'empresa estava “complint en molts aspectes, però no tots”.

Tanmateix, CCOO acusa el consistori de ser “responsable social” d'aquesta situació i apunta a que no han oferit “cap resposta positiva”. A més, el sindicat apunta que, tot i conèixer plenament la situació i “altres irregularitats”, l'Ajuntament va renovar el contracte amb AEMA HISPÁNICA “el passat mes de juny”, “perpetuant així una situació insostenible i injusta per a les treballadores”. Aquesta renovació, però, segons la regidora d'Esports, es va produïr el passat mes d'abril i va ser després quan van començar els incompliments de contracte. Mendoza apunta que l'Ajuntament ja va intercedir per aconseguir que les empleades cobressin les nòmines del mes de maig, que també van arribar amb retràs, i afirma que estan fent servir “tots els mecanismes legals” per arreglar aquesta situació. La regidora no descarta arribar a la rescisió del contracte si no es recondueix la situació.

Comissions ha convocat una concentració pel pròxim dilluns 12 d'agost a les 12.30 davant de l'Ajuntament amb l'objectiu de denunciar públicament les pràctiques abusives i exigir al consistori que prengui mesures immediates per garantir el pagament dels salaris pendents i assegurar unes condicions mínimes. “Estem al costat dels treballadors, els escoltarem”, apunta Mendoza, “és una situació que sap greu”.

Dona la casualitat que, justament en el plenari del passat 26 de juliol, ja hi havia hagut polèmica per la situació laboral de les treballadors de l'empresa de neteja Clanser que, finalment, va poder ser solucionada dies després. Cal apuntar, però, que aquests dos fets no estan relacionats perquè es tracten de dos licitacions diferents.

Comenta aquest article