Cultura

Festival Internacional de Música

Andrea Motis torna a Cambrils dotze anys després amb un directe càlid i íntim (Conté galeria fotogràfica)

La trompetista i cantant presentava el seu darrer treball, 'Temblor', un directe amb arrels llatinoamericanes pel qual es van vendre totes les entrades

Per Andreu Dalmau

Motis va estar acompanyada pel violinista Cristoph Mallinger i el percussionista Zé Luis Nascimento
Motis va estar acompanyada pel violinista Cristoph Mallinger i el percussionista Zé Luis Nascimento | Andreu Dalmau

Totes les entrades venudes ahir per veure el concert de l'Andrea Motis al Parc del Pescador en el marc del 49è Festival Internacional de Música de Cambrils. L'artista barcelonina actuava a Cambrils per tercera vegada... I això que només té 29 anys. La seva fulgurant carrera va iniciar-se quan encara era adolescent i, més d'una dècada després, ja és una estrella consolidada en el panorama del jazz català.

Així ho va demostrar ahir en el concert on va presentar el seu darrer treball: Temblor. En aquest directe protagonitzat per ella i la seva trompeta, compta amb l'acompanyament del violinista Cristoph Mallinger i el percussionista Zé Luis Nascimento. Un trio que ofereix una música íntima, d'arrels llatinoamericanes, de colors càlids a partir del so de la corda fregada i el timbre suau de la veu de la cantant barcelonina.

“Cada concert amb aquest nou projecte és un viatge”, celebrava Motis després de les primeres cançons. Un viatge per la serralada dels Andes, per la pampa argentina i per la selva amazònica. Un compendi de cançons dolces, tendres i plenes de records nostàlgics i un aura d'optimisme que es va contagiar als centenars de persones que s'asseien al Parc del Pescador.

Un dels millors moments de la nit va arribar de les mans de Nascimiento. El percussionista estava envoltat de desenes d'instruments i els va fer servir pràcticament tots en un solo antològic i, fins i tot, delirant en algun punt com, per exemple, quan va treure un ram d'esquelles que ja va fer escapar el riure a més d'un. M'és enllà de l'anècdota, el solo del percussionista va ser un espectacle digne d'admirar que també va recordar molt a la música indígena de Sud-amèrica.

A part de les cançons compostes expressament per aquest directe –que a final d'any portaran a l'estudi “amb la millor versió de cada cançó”–, Motis també va oferir temes d'anteriors treballs, així com versions de peces de música clàssica com El cant dels ocells, de Pau Casals, o el lied An die Musik, de Franz Schubert, que va tancar el concert.

El Festival Internacional de Música de Cambrils es trasllada aquest vespre al Parc del Pinaret amb el concert de Rodrigo Cuevas. Demà serà el torn de Gossos, al mateix escenari.